V praznično jesen z retro Jeruzalemčanom

Vinska klet Puklavec Family Wines letos v čast ormoški kleti, ki je bila zgrajena pred 50. leti, v pestro jesen vstopa s posebno in omejeno izdajo retro Jeruzalemčana

Prlekija-on.net, ponedeljek, 18. september 2017 ob 14:11
Retro Jeruzalemčan

Retro Jeruzalemčan

Priznana slovenska vinska klet Puklavec Family Wines letos v čast ormoški kleti, ki je bila zgrajena pred 50. leti, v pestro jesen vstopa s posebno in omejeno izdajo retro Jeruzalemčana. Legendarno vino, ki s svojim značilnim suhim okusom bogati številne brizgance oziroma špricerje/špricarje, bo poleg retro preobleke dobilo tudi nov, polsuhi okus. Vinarji ormoške kleti so novi okus razvili prav na željo potrošnikov, ki bodo od začetka septembra na policah izbranih trgovcev lahko izbirali med obema različicama.

Za vinsko klet Puklavec Family Wines je letošnje leto posebej praznično. V leto 2017 je klet vstopila z novim imenom in novimi linijami vrhunskih vin. Letošnje leto si bodo ormoški vinarji zapomnili tudi po številnih prejetih nagradah: na nedavno zaključenem 43. Odprtem državnem ocenjevanju vin Vino Slovenija Gornja Radgona, ki se je odvijalo v sklopu sejma AGRA, so največ nagrad prejela vina iz kleti Puklavec Family Wines, nagrajenih pa je bilo prav vseh 28 prijavljenih vin. V začetku poletja je ormoška vinska klet v svojo zbirko nagrad vpisala tudi prestižno platinasto medaljo, ki jo je na ocenjevanju Decanter World Wine Awards 2017 prejela za vino Šipon iz linije Seven Numbers.

Jeruzalemčana v vinski kleti stekleničijo vse od leta 1968
V čast ormoški kleti, ki je bila zgrajena pred natanko 50. leti, so ormoški vinarji pripravili sprehod med preteklostjo in sedanjostjo - novo retro linijo priljubljenega Jeruzalemčana, ki bo pri izbranih trgovcih na voljo v omejenih količinah. Na terasastih vinogradih Ljutomersko-Ormoških goric so pogoji za pridelavo belih vin idealni, v vinski kleti Puklavec Family Wines pa grozdje še vedno obirajo ročno. Jeruzalemčan, ki ga v vinski kleti stekleničijo vse od leta 1968, je polsuha zvrst vina, ki vključuje priljubljene sorte iz te regije, kot so šipon, laški rizling, renski rizling, sauvignon, chardonnay in druge. Legendarno vino odlikuje značilna cvetica, ki dosega prijetno harmonijo citrusov in svežino slajšega okusa.

Retro Jeruzalemčan je poleg nove podobe retro etikete dobil tudi novi, polsuhi okus. Od začetka septembra bodo slovenski potrošniki lahko izbirali med obema in preizkušali, katera različica Jeruzalemčana jim je najbolj všeč.

Recept za retro špricer
Pravi špricer se pije iz kozarca za 2dcl pijače, v katerega zamešamo 1dcl vina in 1dcl mineralne vode. Prav nič pa ne bo narobe, če boste ga natočili v večji vinski kozarec na peclju, mešanici pa dodali sezonski kos sadja, nekaj lističev svojega najbolj priljubljenega zelišča in kocko ali dve ledu.

Mini recept za hitro jesensko osvežitev:
1dcl retro Jeruzalemčana
1 dcl mineralne vode
nekaj grozdja po vašem okusu
2 lističa mete ali bazilike
2 kocki ledu

Z izbiro retro Jeruzalemčana boste v svojem koktajlu ustvarili idealno kombinacijo svežine, pitnosti in lahkotnosti.


Več v Zanimivosti