Bodo tudi v Radencih imeli referendum?

Civilna iniciativa proti gradnji biološkega bazena

Filip Matko Ficko, torek, 19. september 2017 ob 22:436
19. seja Občinskega sveta Občine Radenci

19. seja Občinskega sveta Občine Radenci

Na 19. seji Občinskega sveta Občine Radenci, ki je potekala v torek, 19. septembra, ob 17. uri v prostorih sejne sobe Vrelec hotela Radin v Radencih, je bila prisotnim svetnici in 13 svetnikom prebrana pobuda volivcem za ljudsko iniciativo o sklepu Občinskega sveta Občine Radenci z dne 14. junija 2017.

V pobudi je predlog za referendumsko vprašanje, ki se glasi: »Ali soglašate, da se razveljavi sklep Občinskega sveta Občine Radenci št. 3731-0001/2015-16 z dne 14.06.2017, ki je bil sprejet na 17.  redni seji Občinskega sveta Občine Radenci ?« Prvopodpisani je Marko Kranjc, skupno pa je bilo zbranih 106 podpisov občank in občanov.

Preberite tudi:
Dva predloga za kopališče v Radencih
Ogled Vodnega parka v Radljah ob Dravi
Bo v Radencih biološko kopališče?
Podpisniki so proti izgradnji biološkega kopališča v Radencih, zagovarjajo namreč izgradnjo klasičnega kopališča. Toda pri tem pozabljajo, da so po sklepih občinskega sveta bile v zadnjih dveh letih opravljene številne aktivnosti: predstavitve strokovnih predlogov na seji občinskega sveta, vložena finančna sredstva (10.000,00 evrov za delno sanacijo in ureditev sedanjega nedelujočega klasičnega kopališča, 8.870,00 evrov za projekte), kot tudi stroški z obiski bioloških kopališč doma (Radlje ob Dravi) in tujini (Gradec). Pozabljajo tudi, da se Zdravilišče Radenci oziroma njen lastnik Sava (ki je lastnik zemljišča !) ne strinja z obnovo klasičnega kopališča, a daje soglasje za izgradnjo biološkega kopališča. Zapisali so tudi, da ne bo imela Občina Radenci nobenih stroškov, a zanimivo bi bilo vedeti, kdo pokrije stroške morebitne izvedbe referenduma.

Tako so v občinskem svetu (med člani občinskega sveta so trije podpisniki civilne iniciative) sedaj vse nadaljnje aktivnosti v zvezi z izgradnjo biološkega kopališča »zamrznili« najmanj za mesec dni, kajti pobudniki morajo za razpis referenduma v 30 dneh zbrati podpise najmanj 5 odstotkov občank in občanov (okrog 223), ki svoj podpis oddajo na Upravni enoti v Gornji Radgoni. V kolikor pa pride do odločitve o referendumu, se izgradnja biološkega kopališča »odmakne« najmanj za eno leto, morda pa celo več oziroma se ga ne bo gradilo, kakšnega drugega pa tudi ne.

Več o 19. seji pa bomo še poročali.

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Politika