Na območju Ljutomera opravili hišne preiskave zaradi drog

Osebe iz območja Pomurja in Ljubljane stare med 23 in 36 let so se združile v dobro organizirano združbo, katera je v nadziranem obdobju izvršila več kot 45 kaznivih dejanj, zasegli so jim tudi večjo količino drog

Prlekija-on.net, četrtek, 21. september 2017 ob 14:132
Zasežene droge

Zasežene droge

Kriminalisti in policisti PU Murska Sobota in PU Ljubljana so v sredo, 20. septembra, na območju UE Gornja Radgona, Ljutomer, Murska Sobota in Ljubljana opravili sedem hišnih preiskav pri sedmih osumljenih osebah, katere so v daljšem časovnem obdobju izvrševale kazniva dejanja Neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami, nedovoljenimi snovmi v športu in predhodnimi sestavinami za izdelavo prepovedanih drog po 186. člena KZ-1.

Med štirimesečno preiskavo je bilo ugotovljeno, da so se osebe iz območja Pomurja in Ljubljane stare med 23 in 36 let združile v dobro organizirano združbo, katera je v nadziranem obdobju izvršila več kot 45 kaznivih dejanj po I. in III. odstavku 186 člena KZ-1 in na ta način oskrbovala odvisnike v Pomurju z različnimi prepovedanimi drogami. Osumljenim je bila tekom kriminalistične preiskave in hišnih preiskav zasežena večja količina prepovedane droge ekstasy (145 kom), amfetamini (15 g) , halucinogene gobice (130 g), hašiš (10 g), kokain (20 g), konoplja (1,9 kg suhe konoplje in 38 rastočih sadik) in več različnih nedovoljenih snovi v športu.

Petim osumljenim je bila odvzeta prostost in bodo tekom današnjega popoldneva privedeni k preiskovalnemu sodniku Okrožnega sodišča v Murski Soboti.


Več v Črna kronika