V družbi prijateljev in znanih Slovencev zaključili trgatev

Prleški vinar Puklavec Family Wines zaključil trgatev v družbi prijateljev ter nazdravil vrhunski letini skupaj s stand up komikom Vidom Valičem in glasbeno legendo Vladom Kreslinom

Prlekija-on.net, petek, 29. september 2017 ob 13:20
VIP trgatev Puklavec Family Wines

VIP trgatev Puklavec Family Wines

Vinska klet Puklavec Family Wines je letos že četrtič zaporedoma organizirala tradicionalno srečanje – VIP trgatev za prijatelje, poslovne partnerje, okoliške župane in znane Slovence sredi jeruzalemskih goric, v idilični Zidanici Malek. Skupno zgodbo so pričeli pisati leta 2014, ko so skupaj posadili trte šipona, sledilo je prvo opravilo v vinogradu, lani prva skupna trgatev, letos pa je bil trud vseh navzočih poplačan, namreč prejeli so svoje prvo vino, šipon letnika 2016.

V vinogradu pri slikoviti Zidanici Malek, je bilo v četrtek zopet živahno, saj je potekalo prav posebno tradicionalno srečanje oz. nadaljevanje zgodbe, ki se je pričela leta 2014. V imenu družine Puklavec, lastnikov vinske kleti, sta goste pozdravila in nagovorila Vladimir Puklavec in hči Tatjana, ki sta poudarila, da sta vesela, da so se po enem letu zopet zbrali v tako lepem številu.

Udeležence je nagovoril tudi Mitja Herga, direktor in glavni enolog Puklavec Family Wines: "Leta 2014 smo skupaj sadili, lani prvič trgali grozdje, danes pa vam s ponosom predstavljamo plod vašega truda, vaš Šipon. Pred vami je vino, pridelano iz grozdja, ki ste ga lani prav vi potrgali v tem vinogradu. Odlikuje ga tipčna šiponova cvetica, v vinu pa zaznamo tipične arome zelenega jabolka, banane in belega cvetja. Tisto, kar pa naredi vaše vino še posebej zanimivo pa je dolg pookus in veliko karakterja."

Pravzaprav je bila prvotna ideja vinarja tudi letos, da bodo lahko s povabljenci že drugič skupaj potrgali grozdje v znamenitem vinogradu vendar jih je letos narava prehitela. Zaradi izrednih vremskih razmer je namreč grozdje letos predčasno dozorelo, zato so morali vinogradniki pospešiti celoten proces in pohiteti s trgatvijo. Dogodek so nato posvetili zaključku trgatve in svojemu šiponu, katerega so vsi navzoči težko pričakovali.

Srečanju so se pridružili številni poslovni partnerji, okoliški župani, znani Slovenci in predstavniki podjetij, ki so svojo trto sorte šipon zasadili leta 2014 in s tem prispevali k zgodovinski javni obnovi vinograda, ki spada med največje pri nas. Za dobro razpoloženje so poskrbeli priljubljeni TV voditelj in komik Vid Valič, ki je s svojim stand up nastopom nasmejal vse navzoče, glasbena legenda Vlado Kreslin, lokalni oktet Kogovski dečki in narodno zabavni Ansambel Ritem ob katerem so se zavrteli člani Folklorne skupine Kog. Za kulinarično doživetje ob vrhunskem vinu je poskrbela priznana Gostilna Rajh iz Murske Sobote, svojevrsten pečat pa so s svojimi domačimi slaščicami dodale tudi simpatične Prlečke iz Aktiva kmečih žena Kog.

Foto: Mediaspeed


Več v Družabno