Jeruzalemska vinska kraljica VTC 15 odslej Vinska kraljica Jeruzalemsko-Ormoških goric

Tretja Vinska kraljica Jeruzalemsko-Ormoških goric bo predstavljala in promovirala VTC 14 in VTC 15

Prlekija-on.net, nedelja, 1. oktober 2017 ob 19:546
Katja Kolarič, tretja Vinska kraljica Jeruzalemsko-Ormoških goric

Katja Kolarič, tretja Vinska kraljica Jeruzalemsko-Ormoških goric

Upravi odbor Turistično kulturnega društva Ivanjkovci se je na podlagi tretjega odstavka 14. člena Pravilnika o izbiri in imenovanju vinske kraljice VTC 15 odločil, da naziv »Jeruzalemska vinska kraljica VTC 15« preimenuje v naziv »Vinska kraljica Jeruzalemsko-Ormoških goric«. Pod omenjenim nazivom bi vinska kraljica predstavljala in promovirala ne le Vinsko turistično cesto (VTC) 15, ampak tudi VTC 14. Vinska kraljica je bila izbrana pod Turističnim kulturnim društvom Ivanjkovci.

Jeruzalemska vinska cesta (VTC 15) se začne v Ormožu, nadaljuje v Ivanjkovce, kjer pot nadaljuje skozi Svetinje do Jeruzalema, nato skozi Miklavž pri Ormožu na Kog, tam se obrne nazaj proti Miklavžu in pripelje v Ormož. Sedaj bo območje zajemalo tudi Ormoško vinsko cesto (VTC 14), ki zajema dva kraka. Prvi se začenja v Ormožu in vodi skozi Strezetine na Runeč, od tam pa skozi Žvab do Pršetincev. Nato nadaljuje pot preko Koračiškega Vrha, čez Senik, Sodinski Vrh in Drakšl k Veliki Nedelji. Ta krak je dolg okrog 30 km. Drugi krak vinske ceste se vije iz Podgorcev na Cvetkovski Vrh in preko doline Bresnice na Zamušanski Vrh. Dolg je okoli 10 km in se navezuje na Jeruzalemsko vinsko cesto.

Preimenovanje je upravni odbor Turistično kulturnega društva Ivanjkovci potrdil na predlog predsednika Turistično kulturnega društva Ivanjkovci Mihaela Črešnjevca in tretje vinske kraljice VTC 15 Katje Kolarič, ki menita, da je v smislu promocije obeh ormoških vinsko-turističnih cest to zelo dobrodošla poteza. Društvo in vinska kraljica sta o spremembi obvestila župana občine Ormož ter turistična, kulturna in vinogradniška društva v občini Ormož.