Franc našel jurčka petorčka, težkega 885 gramov

V letošnji nadpovprečno radodarni sezoni so na svoj račun prišli številni gobarji

Prlekija-on.net, nedelja, 8. oktober 2017 ob 19:1012
Franc z jurčkom petorčkom

Franc z jurčkom petorčkom

Letošnja gobarska sezona je ena najboljših v zadnjih letih, gozdovi so polni gobarjev in tako so številni strastni gobarji letos lahko prišli na svoj račun. Med njimi je tudi Franc Gregorinčič iz Cezanjevcev, ki je pred kratkim našel jurčka petorčka, kar se ne zgodi pogosto. Jurčka petorčka, ki je tehtal 885 gramov si lahko ogledate na fotografijah.

Franc je tudi sicer strasten in vesten gobar, ki gobe nabira vsako sezono, ne glede na to, ali je gobarska sezona tako radodarna kot letošnja, ter se drži pravilnika, ki pravi, da lahko posamezen obiskovalec gozda za lastne potrebe nabere dnevno največ dva kilograma gob, gobe pa vedno očisti že na rastišču.

Glavna gobarska sezona je sicer konec avgusta in septembra, saj gobe potrebujejo dosti toplote in vlage za rast in ne sme biti preveč temperaturnih nihanj. Takrat so za rast gob prave klimatske razmere, letošnja pa je nadpovprečno radodarna.


Galerija


Komentarji (12)

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.

Morda vas zanima tudi


Več v Narava