Piknik Prekmurske podružnice multiple skleroze

Jesensko druženje ob bograču in pečenih kostanjih

Filip Matko Ficko, ponedeljek, 9. oktober 2017 ob 08:10
Piknik Prekmurske podružnice multiple skleroze

Piknik Prekmurske podružnice multiple skleroze

Prekmurska podružnica Združenja multiple skleroze Slovenije, ki ima svoj sedež v Murski Soboti, je v svojih društvenih prostorih ter ob njih pripravila pravo jesensko druženje svojih članic in članov, svojcev, družinskih članov ter društvenih prostovoljcev v soboto, 7. oktobra.

Predsednica podružnice, ki je to nalogo prevzela letošnjo pomlad, Erika Mataj, je bila z odzivom na piknik izredno vesela, kajti od skupnega števila 82 članic in članov, jih je prišlo 45. Društvena prostovoljka Marjeta Zadravec (je tudi referentka za šport !) je skuhala »ta pravi« bograč, ki so ga postregli vsem v društvenih prostorih v Ulici arhitekta Novaka 2/b v Murski Soboti (nekoč je tu bila soboška bolnišnica). Pecivo pa so članice spekle kar doma in ga prinesle s seboj, od doma pa so si prinesli tudi kruh in zelenjavo.

Za mesni narezek so hvaležni donatorju Orfam, za sir Pomurskim mlekarnam, a za brezalkoholne pijače Radenski. Kostanje za peko je nabrala kar članica Hedvika Koler, a z njimi so se lahko posladkali vsi. Za mize in klopi je poskrbel prostovoljec Jože Kuzma. Z zadovoljstvom so se razšli proti večeru, a se že dogovorili za snidenja v prihodnje.

Vsak teden ob sredah, med 10. in 12. uro, se srečujejo v svojih društvenih prostorih, ob četrtkih popoldne pa imajo med 17. in 19. uro telovadbo oziroma razgibavanje. Enkrat tedensko tudi balinajo, njihova ženska ekipa pa je pomurski zmagovalec in se bo 15. oktobra udeležila državnega prvenstva v Škofji Loki. V šahu njihova članica Erika Benčec že vrsto let dosega prvo mesto v okviru Združenja multiple skleroze Slovenije.


Več v Družabno