Voznik tovornega vozila pod vplivom alkohola prehiteval, kjer to ni dovoljeno

Podan je bil obdolžilni predlog na Okrajno sodišče v Ljutomeru, kjer mu je bila izrečena globa 1.500,00 evrov in 18 kazenskih točk v cestnem prometu

Prlekija-on.net, ponedeljek, 9. oktober 2017 ob 11:16
Tovorno vozilo (fotografija je simbolična)

Tovorno vozilo (fotografija je simbolična)

Policisti Postaje za izravnalne ukrepe Murska Sobota so v soboto, 7. oktobra, na avtocesti izven mesta Murska Sobota, zaradi nepravilnega prehitevanja ustavili voznika skupine vozil. Ker je voznik kazal očitne zunanje znake alkoholiziranosti so postopek prevzeli policisti Postaje prometne policije Murska Sobota.

Med postopkom je bilo ugotovljeno, da je 45-letni državljan Madžarske, vozil skupino vozil, sestavljeno iz vlečenega vozila in polpriklopnega vozila po avtocesti iz smeri Lendave proti Murski Soboti. Med vožnjo je kljub temu, da je s prometno signalizacijo prehitevanje s tovornim vozilom prepovedano, prehiteval drugo tovorno vozilo, kar je opazila policijska patrulja, zato se je zapeljala za voznikom in ga ustavila na počivališču Murska Sobota - Sever. Pri postopku je bilo ugotovljeno, da je voznik kazal očitne zunanje znake alkoholiziranosti. Vozniku je bil ob 16.54 odrejen preizkus alkoholiziranosti, kateri je pokazal 1,07 mg alkohola v litru izdihanega zraka.

Zoper tujega državljana je bilo odrejeno pridržanje po določil Zakona o prekrških in podan obdolžilni predlog na Okrajno sodišče v Ljutomeru, kjer mu je bila izrečena globa 1.500,00 evrov in 18 kazenskih točk v cestnem prometu.