Najboljši zaposlovalec v Pomurju zaposluje preko 220 ljudi

Radenska je bila izbrana za najboljšega zaposlovalca v Pomurju

Prlekija-on.net, četrtek, 19. oktober 2017 ob 20:073
Prevzem nagrade, foto: Nataša Juhnov

Prevzem nagrade, foto: Nataša Juhnov

Tednik Vestnik in Pomurska gospodarska zbornica sta podelila priznanja najboljšim pomurskim podjetjem leta 2016. Na izboru, ki je letos potekal prvič, je bilo kot najboljši zaposlovalec prepoznano podjetje Radenska.

Prejem priznanja Naj zaposlovalec Pomurja 2016 v Radenski vidijo kot potrditev, da so z aktivnostmi na področju kadrovske politike in krepitve organizacijske kulture, dosegli velike spremembe. Zadovoljstvo zaposlenih postavljajo na prvo mesto in z drobnimi, včasih tudi neobičajnim pozornostmi, skrbijo za pozitivno vzdušje.

»Radenska je podjetje, ki dela s srcem. In podjetje smo ljudje. Smo pisan kolektiv, ki deluje vzajemno. Zaposlenim ponujamo veliko podpore in številne ugodnosti, kar nam zaposleni vračajo v obliki delovne vneme, samoiniciativnosti in svežih idej. Tu smo v zadnjih letih naredili velik napredek,« je ob prejemu priznanja povedal direktor Marian Šefčovič.

»Kadri so za nas enako pomembni kot razvoj poslovanja. Zato vlagamo v ljudi in njihov razvoj. Sodelavce redno informiramo, izobražujemo in usposabljamo, tudi skozi praktično delo. Nudimo jim varnost in prijetno delovno okolje. Predvsem pa se nam zdi pomembno, da vključujemo njihove pobude – tako v procesih inovacij in izboljšav kot v naše družbeno-odgovorne aktivnosti,« razlaga Evelina Kotnik Perko, vodja kadrovskega področja.

Informiranost na prvem mestu
V Radenski so sodelavci vselej prvi obveščeni o vseh spremembah in informacijah, ki zadevajo podjetje. Informacije dobijo z rednimi mesečnimi novicami in kvartalnim internim glasilom, kjer so izpostavljeni tudi zaposleni in njihovi dosežki. Zaposleni se vsake tri mesece lahko srečajo z vodstvom, ki odgovarja na njihova vprašanja. O vseh novostih so informirani tudi prek plakatov na frekventnih mestih.

Inovativni pristopi k ustvarjanju pozitivnega vzdušja
V Radenski vselej iščejo nove,  izvirne načine, kako zaposlene presenetiti in nagraditi. Na srečanju vodstva z zaposlenimi ter ob drugih priložnostih sodelavce pogostijo, redno organizirajo novoletno zabavo in sofinancirajo izlet zaposlenih. Družini prijazen dogodek je  Dan odprtih vrat, ko lahko otroci vidijo, kje starši delajo. Med krompirjevimi počitnicami zaposleni lahko pripeljejo otroke v službo, saj imajo organizirano varstvo otrok s kreativnimi delavnicami. V decembru v Radenski poskrbijo za Miklavževanje, kjer otroci zaposlenih uživajo v predstavi in darilcih. Med novimi, zanimivimi pridobitvami je tudi soba za sproščanje, ki je namenjena zaposlenim, da med delom popijejo kavo, se pogovorijo,  odigrajo kako igro namiznega nogometa ali opravijo kak sestanek v sproščenem, kreativnem vzdušju.

Rastoč kolektiv z ambicijami
Ob koncu leta 2016 je Radenska zaposlovala 225 ljudi. V zadnjih letih število zaposlenih raste, opazen pa je tudi trend pomlajevanja kolektiva. »Mladi ljudje v Radenski vidijo priložnost. In jo dobijo. Vsi z ambicijo lahko napredujejo, saj razpise za funkcije z večjo odgovornostjo vselej objavljamo tudi znotraj podjetja,« poudarja Evelina Kotnik Perko, vodja kadrovskega področja.

Poleg finančnih spodbud, ki vključujejo še vplačilo premij dodatnega pokojninskega zavarovanja, sofinanciranje kolektivnega nezgodnega zavarovanja, stimulacije in drugih dodatkov za uspešno delo, zaposlene spodbujajo s številnimi ugodnostmi in pozornostmi. To so ugodnejša letovanja v počitniških kapacitetah na morju in v toplicah, brezplačno cepljenje proti gripi, mesečni kuponi za brezplačne proizvode Radenske in podobno.


Več v Gospodarstvo