Ena voznica »napihala« 0,74, druga zletela s ceste

Izven naselja Runeč je voznica vozila vozilo pod vplivom alkohola, v Ormožu pa je voznica zapeljala s ceste

Prlekija-on.net, ponedeljek, 23. oktober 2017 ob 20:3111
Prometna nesreča na obvoznici, foto: PGD Ormož

Prometna nesreča na obvoznici, foto: PGD Ormož

Policisti policijske postaje Ormož so ob opravljanju rednih nalog v minulem vikendu, obravnavali tudi naslednje pomembnejše dogodke. V petek, 20. oktobra, ob 19:05 uri so intervenirali v naselju Obrež. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je prišlo do spora in žalitev ter pretepa med dvema osebama. Na kraju je bil izdan plačilni nalog obema kršiteljema zaradi kršitev določil Zakona o varstvu javnega reda in miru.

Ob 22:55 uri so na lokalni cesti izven naselja Runeč ustavili voznico osebnega avtomobila. Med postopkom je bilo ugotovljeno, da je vozila pod vplivom alkohola, saj je alkotest pokazal 0,74 mg/l alkohola. Zaradi kršitev ji je bilo odvzeto vozniško dovoljenje, prepovedana nadaljnja vožnja ter bo zoper voznico podan obdolžilni predlog na Okrajno sodišče v Ormožu.

V soboto, 21. oktobra, ob 11:09 uri so bili obveščeni o prometni nesreči II. kategorije na ormoški obvoznici. Povzročiteljica nesreče je bila z reševalnim vozilom odpeljana v bolnišnico Ptuj, kjer je ostala na opazovanju. V prometni nesreči je bila udeležena sama ter utrpela lahke telesne poškodbe. Voznici bo vročen/izdan plačilni nalog zaradi kršitve določb ZPrCP.

Ob 19.00 so bili obveščeni o povoženju divjadi v Trnovcih. Voznici, katera si je v dogodku poškodovala vozilo so izdali Obvestilo o odstopu od ogleda kraja prometne nesreče.

V nedeljo, 22. oktobra, ob 13:57 so bili obveščeni o prometni nesreči I. kategorije – dogodek na začetku ormoške obvoznice, kjer je voznica osebnega avtomobila trčila v srno. Voznici je bilo izdano Obvestilo o odstopu od ogleda kraja prometne nesreče.

Ob 17:41 pa so bili obveščeni o prometni nesreči I. kategorije – dogodek na lokalni cesti v Vičancih, kjer je voznik osebnega avtomobila trčil v srno. Vozniku je bilo izdano Obvestilo o odstopu od ogleda kraja prometne nesreče.


Več v Črna kronika