Ethnotrip z novim videospotom in glasbo za film

Ethnotrip so te dni izdali videospot za naslovno pesem iz dokumentarnega filma Irena, lahkonoč

Prlekija-on.net, sreda, 25. oktober 2017 ob 16:01
Ethnotrip

Ethnotrip

Ethnotrip so te dni izdali videospot za naslovno pesem iz dokumentarnega filma 'Irena, lahkonoč', za katerega je skupina naredila tudi glasbo. Videospot je režiral Miha Čelar, ki je obenem scenarist in producent filma. Dokumentarni film je resnična in nenavadna ljubezenska zgodba iz prekmurskih ravnic.

Besedilo za pesem z naslovom 'Irena, lejko nouč' je v prekmurščini napisal pisatelj Štefan Kardoš, glasba pa je po motivih ameriške ljudske pesmi (Goodnight, Irene), delo skupine Ethnotrip.

"Ko nas je režiser povabil k sodelovanju pri tem projektu, ter nam predstavil to nenavadno in tragično zgodbo, nismo oklevali. Ljubezen je del življenja vsakega od nas in izziv nam je bil uglasbit to res nenavadno zgodbo. Obenem je to bilo tudi prvič, da smo delali glasbo za film, kar nam je bila le še dodatna motivacija," pravijo Ethnotrip.

Irena, lahkonoč je resnična zgodba, ki govori o nenavadni ljubezni med Ireno in Avguštinom Mavčecem iz Turnišča v Prekmurju. V devetdesetih sta kmalu po poroki doživela težko prometno nesrečo, kjer je Irena utrpela hude možganske poškodbe, in se ni več prebudila. Zdravniki so jo hoteli prepustiti usodi počasne smrti, Avguštin pa jo je vzel iz bolnice in zanjo nesebično skrbi. Prvih 18 let je bil popolnoma sam, zdaj pa mu pomagajo 3 osebne asistentke. Pri svojih 40-ih se je po dolgoletni borbi z zdravstvenim sistemom odločil, da bo študiral pravo. Pred Avguštinom je zdaj zaključni pravosodni izpit in iskanje službe, s katero bi lahko opravljal delo odvetnika za človekove pravice in dostojno skrbel za Ireno.

Vabljeni tudi k ogledu filma, ki se že vrti v nekaterih kinodvoranah in na festivalih.