V Ljutomeru bomo v kinu spet lahko gledali filme

Poudarek v Art kinu Karol Grossmann bo na slovenskem filmu in otroških oz. mladinskih filmih

Prlekija-on.net, petek, 27. oktober 2017 ob 17:0414
Kino Ljutomer

Kino Ljutomer

V Ljutomeru po dolgem času kino spet odpira svoja zaprašena vrata. Kot se tudi spodobi za mesto, kjer se je rodil slovenski film, kjer poteka najodmevnejši domači filmski festival in kjer je ravno v tem šolskem letu odprl svoja vrata prvi filmski oddelek na srednješolski ravni v Sloveniji.

Kino s svojim programom ne bo konkuriral multipleksom, ponujal bo namreč nekoliko zahtevnejše filme z večjo umetniško vrednostjo. Poudarek bo tudi na slovenskem filmu in seveda otroških oz. mladinskih filmih. Zaradi prezasedenosti Kulturnega doma, bodo kino predstave potekale na vsak teden ali dva, odvisno od razpoložljivosti dvorane. Zato pa bo kino nudil dve do tri projekcije na en termin. Vstopnine ne bo, so pa zaželjeni prostovoljni prispevki, od katerih bo odvisen tudi dolgoročen obstoj kina.

Kot zanimivost dodajmo, da obstaja kar 22 kinematografov vključenih v Art kino mrežo, ki so razpršeni po vseh regijah Slovenije. Razen v Pomurju! Art kino Karol Grossmann bo namreč edini tovrsten kino na našem območju, in zato tudi toliko pomembnejši.

Projekt organizira Kulturno turistično društvo Festival Ljutomer, bolj znano po organizaciji Grossmannovega festivala fantastičnega filma, in sicer s sredstvi pridobljenimi preko LAS razpisa. Projekt bodo organizacijsko in infrastrukturno podprli še Splošna knjižnica Ljutomer, ljutomerska izpostava JSKD in Občina Ljutomer.

V okviru istega projekta bodo spomladi naslednje leto vzpostavili tudi Odprti kino Prlekije in sicer s partnerskimi Občinami Ljutomer, Razkrižje, Veržej in Križevci ter izobraževalnimi ustanovami Gimnazijo Frana Miklošiča, OŠ Ivana Cankarja in Vrtcem Ljutomer. A o vsem tem več naslednje leto ob zagonu še ene zanimive filmske obogatitve naših krajev.

Prva dva filma si boste lahko ogledali v nedeljo, 5. novembra. Ob 17. uri bo na sporedu KOŠARKAR NAJ BO, ob 19. uri pa JAZ, DANIEL BLAKE. Za več podrobnosti kliknite na naslov filma.


Več v Glasba in film