Mojca se po prvem albumu sedaj predstavlja še s prvim videospotom za pesem »Lažje je«

Video je bil posnet v živo na koncertu v Salonu uporabnih umetnosti Maribor

Prlekija-on.net, ponedeljek, 30. oktober 2017 ob 12:31
Mojca

Mojca

Ob izzidu plošče Mojca – Brez meja, v mesecu maju se je skupina prvič predstavila v Klub Zoo Ljubljana, prav tako pa se je predstavila tudi v štajerski prestolnici. Predstavitveni koncert prve avtorske plošče zasedbe Mojca – Brez meja, je potekal 16. septembra v Salonu uporabnih umetnosti v Mariboru.

Publiki so predstavili celoten album, v program so uvrstili nekaj priredb in nekaj novega materiala, ki je publiki približal tok nadaljnega ustvarjanja ekipe.

Zasedbo Mojca sestavljajo Mojca Prejac (akustična kitara, vokal), Domen Gnezda (električna kitara), Luka Herman Gaiser (bas kitara, kontrabas), Robert Ožinger (klaviature) in Jože Zadravec (bobni, tolkala), na odru pa so poleg stalne zasedbe nastopili še spremljevalni vokali: Saša Matajič, Nejc Miklošič in Lucija Marčič iz pevske šole Karin Zemljič KUD Glasbena ustvarjalnica Dolina miru.

V čudovitem ambientu Salona uporabnih umetnosti Maribor je glasba segla do poslušalcev, se jih dotaknila in jim pričarala lepo doživet glasbeni večer. Tam je bil posnet tudi video za skladbo "Lažje je", za kamero in montažo je poskrbel Matjaž Vertuš, mojster zvoka pa je Robert Rojc. Video si lahko ogledate spodaj.

"Lažje je" je jazzovsko navdihnjena balada z rockovsko obarvanim kitarskim solom, ki tako kot celoten album, z izpovednim besedilom nagovarja poslušalca. Govori o situaciji, ko se človek znajde v čustvenem vrtincu in išče pot, kako naprej.

V prihodnjih dneh zasedba načrtuje objavo še dveh pesmi iz albuma, prav tako posneta na koncertu 16.9.2017 v Mariboru!

Vse informacije o MOJCI pa lahko najdete na strain www.mojca-music.si ter MOJCA FB Page.


Več v Glasba in film