Vipoll Stara Nova vas v četrtfinalu 2. sezone Lige ENA

V skupini so pokazali svojo premoč in z 10 točkami bili prvouvrščeni, v četrtfinalu pa se bodo pomerili z ekipo NK Begne

Prlekija-on.net, četrtek, 2. november 2017 ob 23:122
Vipoll Stara Nova vas

Vipoll Stara Nova vas

Slovenska malonogometna zveza (SMZ) je zaključila z jesenskim delom 2. sezone 1. slovenske malonogometne lige na travi Lige ENA. V skupinskem delu se je v štirih skupinah za napredovanje borilo 12 ekip, osem pa jih napreduje v spomladanski četrtfinalni del. Iz skupine A napredujeta v izločilne boje Bubka bar Gofar Brežice in NK Begne, iz skupine B aktualni prvaki ŠD Ribno in ŠD Lokavc, iz skupine C ŠD Asi – Lok orodjarstvo in ŠD Loška dolina Andifit ter iz skupine D Vipoll Stara Nova vas in ŠD Trnava.

Naziv najboljšega strelca si do sedaj s sedmini zadetki delita Filip Omerzu iz Bubka bar Gofar Brežice in Rok Grašič iz ŠD Ribno. Znani so tudi že pari četrtfinalnih obračunov, ki se bodo pričeli v aprilu. Vodja lige Simon Detellbach je nad potekom skupinskega dela zadovoljen: »Jesenski del je potekal normalno in brez večjih zapletov. Nadgradili smo komunikacijo med ekipami in vodstvom in samo resnost tekmovanja. Moram pohvaliti vse ekipe za korekten odnos, njihov trud pri organizaciji tekem in poštenost, saj so v večini pokazali razumevanje do nasprotnikov pri dogovarjanju o terminih tekem. Fair play in druženja sta na prvem mestu, šele potem pride tekmovalnost

»Čestitam vsem ekipam, ki so se uvrstile v izločilne boje. Ostalim pa bo skupinski del služil kot dodatna izkušnja za novo sezono. Z vidika SMZ-ja zagotavljam, da bomo spomladi še dodatno dvignili raven tekmovanja. Z mislimi smo tudi že pri naslednji sezoni, saj so tik pred dokončanjem in uskladitvijo tudi malonogometna pravila, ki bodo temeljni kamen vseh naslednjih sezon in marsikaterih lokalnih lig,« je še dodal vodja Lige ENA in generalni sekretar SMZ Simon Detellbach.

V skupini A napredovali Bubka bar Gofar Brežice in NK Begne
Bubka bar Gofar Brežice so letos s tremi zmagami in enim neodločenim izidom zasedli prvo mesto in so poleg ekipe Vipoll Stara Nova vas edini z 10 točkami. Tak rezultat so dosegli na krilih odličnega vratarja in zelo učinkovitega Filipa Omerzuja. NK Begne so 2. sezono začeli nekoliko zadržano, a so z vsako tekmo pokazali več. Dvakrat so premagali Elmont Bled ter igrali neodločeno z Bubko, tako da so s sedmimi točkami drugi v skupini. Od napredovanja so se morali posloviti novinci Elmont Bled. Kljub njihovi borbenosti na igrišču pa sta bili nasprotni ekipi za njiju obakrat prevelik zalogaj.

V skupini B napredovali ŠD Ribno in ŠD Lokavc
Aktualni prvaki Lige ENA ŠD Ribno, ki so v prvi sezoni v finalu po kazenskih strelih premagali ekipo Transpak Ključarovci, tudi v letošnji sezoni napredujejo v četrtfinale. Zmage so nizali vse do zadnje tekme v skupini, na kateri so klonili proti ŠD Lokavc. Z devetimi točkami so se uvrstili na prvo mesto v skupini, drugi pa so ŠD Lokavc s šestimi točkami. ŠD Lokavc so letošnji novinec v ligi in tudi trenutno prvouvrščeni na lestvici domače lokalne lige. Poraženci te skupine so prav tako novinci, in sicer ekipa Meniška vas. Z eno zmago in tremi točkami zasedajo zadnje mesto. Z malo več želje po napredovanju bi bili lahko trši oreh obema nasprotnikoma.

V skupini C napredovali ŠD Asi – Lok orodjarstvo in ŠD Loška dolina Andifit
V skupini C so se ekipe odločile za dva turnirska dneva. Tekme so bile napete tako v Loški dolini kot v Radovljici in vse do zadnjega se ni točno vedelo, kdo bo napredoval. Vse tri ekipe imajo v skupini šest točk, vse po dve zmagi in dva poraza, kljub temu pa so prvouvrščeni ŠD Asi – Lok orodjarstvo, saj so imeli v medsebojnih tekmah boljšo gol razliko. Asi, ki so bili sicer leta 2016 državni pokalni podprvaki SMZ, so fizično močna ekipa. Drugouvrščeni v skupini so ŠD Loška dolina Andifit z Notranjske. Lansko leto so bili skupinski osmoljenci, letos pa so v igri napredovali in prišli med osem najboljših ekip v Sloveniji. Na tretjem mestu je osmoljenec NK Smola, ki se tokrat poslavlja od napredovanja Lige ENA. Kljub temu, da so na drugem turnirskem dnevu premagali obe nasprotni ekipi, pa to zaradi slabše razlike v zadetkih na medsebojnih tekmah ni bilo dovolj za napredovanje.

V skupini D napredovali Vipoll Stara Nova vas in ŠD Trnava
V drugo sezono Lige ENA so se letos prijavili Vipoll Stara Nova vas, ki so že na začetku pokazali, da bodo težak nasprotnik. Na prvi tekmi so sicer igrali neodločeno, nato pa so do konca pokazali svojo premoč. Z 10 točkami so prvouvrščeni v skupini. Zanimiv boj je potekal med KMN Pečarovci in ŠD Trnava. Predvsem od njune medsebojne tekme je bilo odvisno, kdo bo drugi četrtfinalist iz skupine. Trnavci so premagali Pečarovčane in se na koncu s štirimi točkami uvrstili na drugo mesto. Tudi oni so ena izmed ekip, ki je v lanski sezoni izpadla v skupinskem delu, a se letos vrnila še močnejša in bolj motivirana. Poraženci te skupine so vsekakor KMN Pečarovci, ki so na prvi tekmi sicer premagali Trnavo, potem pa do konca skupinskega dela nikakor niso našli prave forme in tako izpadli iz nadaljnjega tekmovanja.

Četrtfinalni pari 2. sezone Lige ENA (prve tekme bodo 12., povratne pa 19. aprila 2018):
ŠD Trnava : Bubka bar Gofar Brežice
ŠD Lokavc : ŠD Asi – Lok orodjarstvo
ŠD Loška dolina Andifit : ŠD Ribno
NK Begne : Vipoll Stara Nova vas