Radgončani znova »prekratki«

Cerklje Radovljica - Arcont Radgona 35:34 (16:18)

Prlekija-on.net, sreda, 8. november 2017 ob 08:43
Arcont Radgona

Arcont Radgona

Rokometaši Arcont Radgone so v 5. krogu tekmovanja v II. SRL, bili na Gorenjskem blizu zmage, a so na koncu ponovno ostali praznih rok. V prvem polčasu sta se ekipi večkrat izmenjali v vodstvu, nobena pa si ni uspela priigrati več kot tri zadetke prednosti. Po najvišjem vodstvu domačinov (15:12) so gostje dosegli pet zaporednih zadetkov in tako na odmor odšli s prednostjo +2.

Radgončani so odlično začeli tudi drugi del ter si po petih minutah priigrali najvišjo prednost na tekmi (16:22). Prednost so uspešno držali vse do 50. minute, ko so vodili s 27:31. Nato pa je Gorenjcem z delnim rezultatom 4:0 uspelo izenačiti. Do konca tekme je sledila igra gol za gol, po kateri so se na koncu veselili domačini. Igralcem Arcont Radgone se je v zadnjih dveh sezonah teh minimalnih porazov nabralo že veliko in le upajo lahko, da bo končno prišel čas, ko se bodo tudi oni veselili zmage.

Cerklje Radovljica - Arcont Radgona 35:34 (16:18)

Tekmo v Cerkljah, pred 100 gledalcev, sta vodila sodnika: Ivan Čeleš in Davorin Ramšak.

Cerklje-Radovljica: Miščevič, Kovač, Tomac-Teržan 1; Ferjan 1, Soklič, Stare 9, Debelak 9 (4), Fajon 4, Križaj 3, Janežič, Česen, Kokl 6, Valjavec, Muršec 2. Trener: Jože Cuderman

Arcont Radgona: Perša, Prosenjak; Ivanek 4, Rojht 7, Ketiš 7, M. Žunič 5 (2), G. Šijanec 1, Bratkovič 1, Štefanec 7, Cotič, Kolbl 2. Trener: Mitja Žuran

Sedemmetrovke: Cerklje-Radovljica 5/4, Arcont Radgona 2/2; Izključitve: Cerklje-Radovljica 2 min, Arcont Radgona 12 min

Diskvalifikacija: Gregor Štefanec.

Po petih odigranih krogih je Arcont Radgona na predzadnjem (10.) mestu z dvema osvejenima točkama. Zanimivo je tudi, da je Matevž Žunič (Arcont Radgona), trenutno na 2. mestu najboljših strelcev, saj je dosegel že 36 zadetkov.

Naslednjo tekmo bodo Radgončani odigrali na Martinovo soboto (11.11.) ob 19. uri, in sicer v športni dvorani v Radencih gostuje RK Alples Železniki. Teden dni pozneje pa sledi pomurski derbi, ko se bosta v Murski Soboti udarila Pomurje in Arcont Radgona.

Pomurje pa je ravno ta konec tedna zabeležilo prvi poraz v novi sezoni. Boljša je bila ekipa RD Alples Železniki, ki jih je premagala z rezultatom 32:29 (15:13), kljub vsemu pa rokometaši Pomurja ostajajo na 1. mestu prvenstvene lestvice.


Več v Šport