Nejc Sterniša s prvo zmago na svetovnem prvenstvu

Minilo je SP za mladino

Prlekija-on.net, sreda, 8. november 2017 ob 15:32
Nejc Sterniša na SP

Nejc Sterniša na SP

Pred časom smo nekajkrat poročali, da se bo Nejc Sterniša iz Lomanoš udeležil svetovnega karate prvenstva na Tenerifih, kar se je sedaj tudi zgodilo. Kot prvi in najmlajši član se je prvi izmed Slovencev podal na tatami, na katerem mu je bil nasprotnik tekmovalec iz Walesa. Po izjemni predstavitvi svoje kate je Nejc zmagal 5:0 in se uvrstil v naslednji krog, kjer je na žalost izgubil tesno 3:2 s tekmovalcem iz Črne Gore. Kljub temu porazu je Nejc lahko zelo zadovoljen, saj je čeprav komaj 14-letni fant, že na svoji prvi svetovni premieri dosegel prvo zmago v tako močnem tekmovanju. Čestitke Nejcu za ta uspeh in veliko sreče ter uspehov v nadaljnji športni poti.

Ko se je Nejc vrnil iz svetovnega prvenstva, na Tenerifih, pa se je, skupaj s svojimi domačimi želel zahvaliti vsem, ki so pripomogli, da je lahko sploh odpotoval na prvenstvu, saj stroški niso majhni. "Zahvala gre naslednjim: JASAMA. d.o.o. iz Lenarta (Bogdan Šavli), Betonarna Tivadar iz Gornje Radgone (Jože Tivadar), Agencija Gor turizem iz Rogaševcev (Melita Gaber). Hvala dediju Zdeneku in babici Ingrid, katera sta mu zelo pomagala, ter se veselita vsakega dobrega rezultata še posebej, ko prinese kakšno medaljo s katero takoj pohiti k njima, da jima pokaže. Posebna zahvala pa gre članom Nejcovega KK Seki, Sveti Jernej, kateri so nesebično pomagali, finančno, moralno ali kako drugače. Zahvaljujemo se tudi OŠ Gonja Radgona, da pomagajo Nejcu in mu dovolijo izostanke od pouka ter skupaj z njim delijo njegove uspehe še posebej njegovi sošolci, ter razredničarka Nuša. Največja zahvala, pa gre osebi kateri Nejc najbolj zaupa in verjame, to je njegova trenerka Štefka Golač, katera ga je učila in motivirala na vsakem treningu in tekmi in verjetno brez nje ne bi postal to kar je. Hvala še enkrat vsem, Nejc pa se bo potrudil, da še večkrat upraviči vaš doprinos v njegovi športni karieri in ponese vaše ime v svet", Oče Srečko, mama Nina ter brat Nino.

Stopničke tudi v BiH ter na Madžarskem
Čeprav je ob koncu oktobra v ospredju bilo svetovno prvenstvo v Španiji, se je Nejc Sterniša udeleževal tudi drugih mednarodnih tekmovanj. Tako je bil uspešen na turnirjih na Madžarskem ter v Republiki Srbski (BiH), saj je na dveh tekmovanjih trikrat bil na stopničkah. Tako je v Budimpešti, na izjemno močnem tekmovanju in v hudi konkurenci osvojil odlično 3. mesto. Še več uspeha je bilo na mednarodni tekmi v Kozarski Dubici v Republiki Srbski, kjer je nastopal tako v konkurenci kadetov kot mladincev. In tudi tokrat Nejc ni razočaral, saj je pometel s konkurenco ter v obeh kategorijah, pri kadetih in pri mladincih, osvojil prvi mesti. Za povrh pa dobil tudi pokal za najboljšega tekmovalca v svojih kategorijah.

Radgončanom kar osem kolajn
Prvo nedeljo v letošnjem novembru je Karate zveza Slovenije, v sodelovanjem s ŠD Nova Gorica, v Kanalu ob Soči pripravila 3. tekmo za »Pokal Slovenije 2017« za kategorije, od najmlajših do mladincev. Na tekmi, kjer je sodelovalo skupaj 355 tekmovalcev iz 44 klubov iz vse Slovenije, je osem članic in članov Shotokan karate-do kluba Gornja Radgona (Mišel Čuček, Kristjan Klemenčič, Blaž Klobasa, Florian Tobias Leithner, Nika Mulec, Bine Petek, Jaka Reihs in Nejc Šajnovič). Večina jih je bila zelo uspešna, saj so radgonski karateisti osvojili šest medalj, in sicer eno zlato, tri srebrne in dve bronasti. Ob tem sta še dve medalji, zlato in srebrno osvojila bivša člana KK Radgona, sedaj pa sta v drugem klubu.

Prvo mesto od članov KK Radgona je v kategoriji kate osvojila ekipa kadetov v postavi: Mišel Čuček, Kristjan Klemenčič in Blaž Klobasa. 2. mesto je Kristjan Klemenčič osvojil v kategoriji kate kadeti, v isti kategoriji pa sta dve tretji mesti osvojila Blaž Klobasa in Mišel Čuček. Drugo mesto je osvojil tudi Nejc Šajnovič v kategoriji kata najmlajši, potem Jaka Reihs v kategoriji kata malčki, ki je imel kar 39 sotekmovalcev!

Na istem tekmovanju je nastopil tudi nekdanji član KK Radgona, danes član KK Seki Sv. Jernej, Nejc Sterniša, ki je osvojil prvo mesto prav med kadeti, kjer so drugi in dve tretji mesti osvojili trije nekdanji sotekmovalci iz radgonskega kluba. Odlično se je izkazal tudi Aleks Klobasa, ki je v istem klubu kot Nejc. Aleks je osvojil 2. mesto v borbah kadeti +70 kg in se mu pozna, da ga trenira eden najboljših trenerjev za borbe v Sloveniji Branko Kramberger. Aleks je bil odličen tudi v katah kadeti, saj je osvojil 6. mesto in s tem pokazal nekaterim, da je tudi on lahko dober v katah, čeprav mu tega eni niso pripisovali. Je fant, ki s trdim delom, odrekanjem in poštenostjo vzpenja proti vrhu najboljših tekmovalcev.


Več v Šport

Slovenska bakla v Ljutomeru

Slovenska bakla že ta teden v Prlekiji

ponedeljek, 15. april 2024 ob 16:15
Meteorplast ŠIC bar U15

Meteorplast ŠIC bar U15 državni podprvak

ponedeljek, 8. april 2024 ob 09:29