Umrl je Janez Ferenc

Bil je vsestranski kulturni ustvarjalec, ki je v kulturi deloval več kot pol stoletja, skoraj 20 let je predsedoval Kulturnemu društvu »Slavko Osterc« Veržej ter bil ustanovitelj in vodja glasbene skupine Zadnji moment

Prlekija-on.net, torek, 21. november 2017 ob 17:315
Janez Ferenc, foto: Danilo Ivančič

Janez Ferenc, foto: Danilo Ivančič

V 74. letu starosti je umrl Janez Ferenc iz Veržeja, vsestranski kulturni ustvarjalec, ki je skoraj 20 let predsedoval Kulturnemu društvu »Slavko Osterc« Veržej ter bil ustanovitelj in vodja glasbene skupine Zadnji moment iz Veržeja. V kulturi je deloval več kot pol stoletja, leta 1996 je izdal svojo prvo knjigo Verženske zgodbe, leta 2015 pa še knjigo Oglote o Veržencih. Na svojem literarnem področju je napisal tudi različne skeče ter gledališko komedijo Lustracija.

V Veržeju je organiziral številne prireditve in koncerte, bil je odličen recitator, glasbenik in voditelj, sodeloval je tudi v oddajah na TV Slovenija in Radiu Slovenija.

Janez je bil ustanovitelj in vodja skupine Zadnji moment, s katero je na violini izvajal narodno-zabavno in ljudsko glasbo, ena najbolj znanih skladb skupine je Dež de ša. V spodnjem videu lahko prisluhnete tej skladbi v videu, ki prikazuje, kako bo "dež ša" v Prlekiji. Ta video s to skladbo v ozadju je bil tudi naš prvi video, ki smo ga naložili na YouTube kanal Prlekija-on.net leta 2007. V drugem videu pa lahko Janeza vidite nastopati tudi v živo, ko se je leta 2015 na ljutomerskem odru pridružil Rihardu Zadravcu - Rikiju iz Veržeja ob njegovi 30-letnici ustvarjanja.

Ogledate si lahko tudi prispevek iz oddaje Slovenski pozdrav, ki je bila predvajana lani, kjer so Janeza presenetili njegovi domači in znanci.

Pogreb bo v soboto, 25. novembra, ob 14. uri na pokopališču v Veržeju. Žara bo položena v mrliško vežico v Veržeju, na dan pogreba ob 11. uri.


Več v Črna kronika

Policija

V naselju vozil s hitrostjo 113 km/h

ponedeljek, 22. april 2024 ob 14:25