Strelke SD Mesto Ljutomer v odlični formi

Strelke SD Mesto Ljutomer, ki so tekmovale v kategoriji mladink, so bile odlične saj so tako posamezno kot ekipno večkrat stale na odru za zmagovalce

Prlekija-on.net, ponedeljek, 27. november 2017 ob 13:06
Mladi strelski upi 2017

Mladi strelski upi 2017

Ta konec tedna (25. in 26. novembra) je v Ormožu potekalo dvojno tekmovanje v streljanju z zračnim orožjem, ki ga je organiziralo Strelsko društvo Kovinar Ormož.

25. novembra je potekalo tekmovanje "Mladi strelski upi 2017". Na tem tekmovanju se zberejo vsi najboljši strelci in strelke iz Slovenije stari do 21 let.

Naslednji dan, 26. novembra pa je potekal II. kvalifikacijski turnir za sezono 2017/2018. Strelke SD Mesto Ljutomer, ki so tekmovale v kategoriji mladink, so bile odlične saj so tako posamezno kot ekipno večkrat stale na odru za zmagovalce.

Obe tekmi sodita v sklop tekmovanj, po katerih selektorka slovenskih reprezenzanc, Andreja Vlah, sestavlja reprezentance za naslednje mednarodne tekme, ki se začnejo takoj po novem letu.

Na Strelskih upih 2017 je ekipa v sestavi Nuša Špindler, Antonija Kosi in Brina Stajnko zasedla drugo mesto, posamezno pa sta se v kvalifikacijah spetim in šestim mestom v finale uvrstili Nuša Špindler in Antonija Kosi, medtek ko je Brina Stajnko bila 11. V finalnem streljanju, kamor se uvrsti 8 najboljših iz kvalifikacij, sta se obe strelki odlično odrezali, saj je Nuša osvojila 3. mesto, Antonija pa peto.

Zelo dobro formo so ljutomerske strelke pokazale tudi naslednji dan, ko so na II. kvalifikacijskem turnirju za sezono 2017/2018 prepričljivo zmagale.

Ekipno so Nuša Špindler, Antonija Kosi in Sandra Kaučič za skoraj 40 krogov premagale drugouvrščeno ekipo iz SD Rudnik Hrastnik.

Odlične pa so bile strelke tudi posamezno, saj je Nuša Špindler pristreljala prvo mesto, drugo pa Antonija Kosi. Sandra Kaučič je bila 12, Kristina Žižek pa mesto za njo.

Skratka, odlična napoved za sezono 2017/2018.


Več v Šport