V Murski Soboti so največji Mojstrovalci na vrtu

Prva brezplačna izobraževalna delavnica Mojstrovalci uspešno zaključena

Prlekija-on.net, petek, 14. maj 2010 ob 19:01
Mojstrovalci

Mojstrovalci

Murska Sobota, 12. maj 2010 - Ste opazili, da se zadnje čase vedno pogosteje zadržujete na vrtu? In premišljujete, kaj vse morate ali bi že morali postoriti, da boste lahko brezskrbno uživali njegove sadove? Ja, maj ni le čas piknikov, ampak tudi čas, ko začnemo razmišljati o izgledu svojega zunanjega bivalnega prostora: vrta, balkona in okenskih polic ter o presajanju, zasajanju, sajenju, podtikanju rastlin vsepovsod, kamor jih lahko.

Za vrtnarjenje in košenje pa se je treba vsekakor vsako leto temeljito pripraviti. In udeleženci včerajšnje izobraževalne delavnice Mojstrovalci, ki se je odvila na vrtnem oddelku trgovskega centra OBI v Murski Soboti, se zagotovo so. Na brezplačni izobraževalni delavnici, ki jo je OBI organiziral za domače mojstre, ki se ukvarjajo z vrtom, so obiskovalci obnovili in poglobili svoje znanje o zalivanju in presajanju sobnih, balkonskih rastlin in vrtnega cvetja ter o pravi izbiri in načinu uporabe vrtnih motornih kosilnic.

»Balkonskih rastlin ne kupujemo prezgodaj!« To je bil prvi nasvet, ki so ga obiskovalcem včerajšnje brezplačne izobraževalne delavnice, ponudili OBI-jevi strokovnjaki z oddelka za vrt. »Rastline namreč na neustreznem mestu – v stanovanju ali garaži – začnejo propadati in tako z zgodnjim nakupom ničesar ne pridobimo,« so še utemeljili svoj nasvet. Delavnica na temo vrta, ki so se je udeležili obiskovalci murskosoboškega OBI-ja, je bila prva v sklopu delavnic »naredi sam«, ki se bodo do 3. junija odvile v vseh OBI-jevih trgovskih centrih po Sloveniji.

»Prepričan sem, da so obiskovalci dobili uporabne nasvete, ki jih bodo lahko upoštevali pri delu na vrtu, balkonu in okoli hiše. Verjamem tudi, da bo od sedaj naprej nakup kosilnice lažji, saj so OBI-jevi strokovnjaki nazorno predstavili, kako izbrati pravo kosilnico za potrebe vsakega vrta. Nakup vrtne opreme v OBI-ju bo zato za obiskovalce delavnice Mojstrovalec ugodnejši, izbira primernih izdelkov in orodij pa kakovostnejša,« je ob zaključku prve OBI-jeve delavnice povedal vodja trgovskega centra v Murski Soboti Marjan Zver.

Za zabavno popestritev je poskrbel tudi Franco Merkatori (Jernej Kuntner), ki je pod strokovnim vodstvom mojstroval skupaj z udeleženci. Ob zaključku delavnice je udeležence za sodelovanje nagradil s koristnimi pripomočki za delo na vrtu. Naslednja delavnica bo na temo bivanja, odvila pa se bo jutri, 12. maja v OBI-jevem trgovskem centru v Mariboru.

Delavnice bodo poleg vrta in bivanja obravnavale še tematski sklop gradnja, in sicer bodo potekale od 16:00 do 17:30 ure v OBI-jevih trgovskih centrih po Sloveniji po naslednjem zaporedju in z naslednjimi tematikami:

13. 5. Maribor –  bivanje – polaganje talnih oblog (laminat in parket), pleskanje sten, notranja in zunanja svetila

17. 5. Ptuj – gradnja – izolacija strehe, vgradnja oken, polaganje ploščic, postavitev vmesne stene

20. 5. Koper – gradnja – izolacija strehe, vgradnja oken, polaganje ploščic, postavitev vmesne stene

25. 5. Ljubljana – bivanje – polaganje talnih oblog (laminat in parket), vgradnja oken in vrat, polaganje keramičnih ploščic

27. 5. Kranj – vrt – vse o zalivanju in presajanju sobnih, balkonskih rastlin in vrtnega cvetja ter predstavitev in načini uporabe vrtnih motornih kosilnic

3. 6. Nova Gorica – vrt – vse o zalivanju in presajanju sobnih, balkonskih rastlin in vrtnega cvetja ter predstavitev in načini uporabe vrtnih motornih kosilnic


Več v Gospodarstvo