Nov turistični biser v neokrnjeni naravi v središču Prlekije

V Biotermah Mala Nedelja so odprli luksuzno glamping naselje Sončna dolina

Branko Košti, sreda, 29. november 2017 ob 11:5211
Odprtje Glamping naselja Sončna dolina Bioterme

Odprtje Glamping naselja Sončna dolina Bioterme

»Slovenija danes pridobiva nov turistični biser v neokrnjeni naravi v osrčju Prlekije. Nov glamping center Sončna dolina diha strateške usmeritve na področju turizma, kjer spodbujamo trajnostni razvoj turizma«, je v torek, 28. novembra, na dan otvoritve glamping naselja Sončna dolina v Biotermah Mala Nedelja, tvitnil predsednik Vlade RS dr. Miro Cerar, kateri je skupaj z ministrom za gospodarski razvoj in tehnologijo Zdravkom Počivalškom, direktorjem družbe Segrap Miranom Blagovičem, županjo Občine Ljutomer mag. Olgo Karba ter poslancema DZ RS Francem Juršo in mag. Aleksandrom Kavčičem, »Sončno dolino« tudi odprl.

Preberite tudi:
V Biotermah nastaja glamping
Še pred koncem leta prvi gostje
Pred slovesnim prerezom traku je domačine in številne goste nagovoril Miran Blagovič, direktor Družbe Segrap. Opisal je skokovit razvoj Boiterm, ene najmlajših turističnih destinacij v Sloveniji, ki se je pričel z izgradnjo zunanjega bazenskega kompleksa leta 2004. »Leta 2008 je bil zgrajen zaprti bazenski kompleks z velnes centrom, leta 2010 hotel Bioterme, leta 2014 hotelski bazeni, leta 2015 počivališče za avtodome in danes smo pred otvoritvijo glampinga«, je povedal direktor in v nadaljevanju naštel sodelujoče v načrtovanju in izvedbi nekaj več kot tri milijone evrov vredne investicije. »737 tisoč evrov smo prejeli nepovratnih sredstev iz javnega razpisa za sofinanciranje začetnih investicij podjetij in ustvarjanje novih delovnih mest v pomurski regiji Ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo, kar predstavlja dobrih 24% celotne investicije, 700 tisoč evrov smo prejeli kredita s strani Gorenjske banke, 1 milijon 564 tisoč evrov oz. 52 % smo pokrili v celoti iz lastnih sredstev. In kako naprej v Biotermah in v Segrapu? Vse moči bomo vložili v promocijo in maksimalno zasedenost glampinga in Bioterm. Hotel Bioterme je zaseden petinsedemdeset odstotkov in v bodoče pričakujemo še boljšo zasedenost, zaradi vedno večjega pomanjkanja kadrov bomo morali vlagati v razvoj svojega lastnega kadra. V svojem strateškem načrtu smo opredelili, da bomo največji poudarek dali poplačilu kredita, zato se pred tem večjih investicij ne bomo lotevali«, je povedal Blagovič in izrazil upanje, da bo nova investicija omogočila pričakovanje zaposlenih po nekoliko višjih plačah.

Navdušenje nad novo pridobitvijo v Občini Ljutomer je izrazila tudi županja mag. Olga Karba. Bioterme Mala Nedelja je  predstavila kot izjemno ponudbo. »Doživeti oddih, termalno in zdravilno vodo dobesedno med travniki, vinogradi, griči, to je zelo, zelo redka priložnost. Današnja otvoritev dodaja vrednost k temu čaru Prlekije, močno prispeva k novi generaciji turizma, ki ga postopoma uvajamo. Zato sem zelo hvaležna vsem, ki ste prispevali, podprli in omogočili nastanek te Sončne doline. Sedaj je pred nami nova naloga. Postali smo zelena turistična destinacija, sedaj gradimo skupaj na tem izhodišču. Vse, kar moramo doseči je, da to toplino in izjemno energijo, ki je danes med nami, ta ponos in kvaliteta turističnih namestitev, vina, kulinarike, človeških odnosov, pokažemo drugim. Dejstvo, da to delamo v Prlekiji, je izjemno pomembno. Kažemo smer, kako se naj okolja na novo uveljavijo v turizmu in s tem želimo spodbuditi tudi druge občine, da najdemo nove načine, kako delati turizem skozi dodano vrednost, ne pa zgolj z maso in nizko ceno. S tem najbolje prispevamo k prihodnosti Slovenije in vseh ljudi, ki tukaj delamo, živimo in ustvarjamo,« je zaključila županja in čestitala kolektivu v imenu skupnosti.

Predsednik Vlade Republike Slovenije dr. Miro Cerar, je izpostavil dobre rezultate slovenskega turizma, saj tudi v letošnjem letu pričakujemo rekordne rezultate. Ti so po njegovi oceni, poleg inovativnih turističnih destinacij, kot so Bioterme, tudi plod dela vlade. »Turizem je za Slovenijo izrednega pomena in vlada si želi trajnostnega razvoja turizma. Prizadevamo si, da bi bil naš turizem takšen, ki je po meri Slovenije in ki bo vzbujal radost v srcih Slovenkam in Slovencem, kakor tudi vsem tujcem, ki pridejo sem. Zato mora biti ta turizem zelen, da ponudimo to, kar najbolje znamo, torej naše lepo zeleno okolje,  mora biti človečen, kajti Slovenci smo zelo dobri, gostoljubni ljudje, tukaj v Prlekiji vem, da vas te kvalitete še posebej odlikujejo in verjamem, da bodo tudi na tem mestu ljudje zelo dobre volje, ko bodo v stiku z lokalnim prebivalstvom, z vsemi delavci in seveda bodo tudi nove zaposlitve, česar sem zelo vesel. Seveda pa mora biti turizem tudi trajnosten, se pravi takšen, ki ohranja deželo za bodoče generacije, ohranja razvoj in seveda takšen, ki vzbuja inovativnost in daje ljudem, ki pridejo sem, veselje«, je povedal predsednik in izpostavil kot pomen povezovanja turističnih ponudnikov v celotni regiji. Kot vzorčen primer je navedel Haloze, ki se bodo ponujale kot enotna turistična destinacija.

Spremljevalni kulturni program so izvedli učenci OŠ Mala Nedelja in Pihalni orkester KD Ivan kavčič Ljutomer.

Glamping naselje Sončna dolina zaokroža dvaindvajset luksuznih mobilnih hišk in enajst luksuznih šotorov. Sprejmejo med dve do šest oseb, opremljene so z notranjo opremo, ki zagotavlja najvišjo raven kakovosti bivanja. Dodano vrednost kakovosti bivanja pa nudijo tudi zasebne lesene kadi z geotermalno vodo, nameščene na terasi določenih namestitvenih enot. Gostom glampinga bo od pomladi prihodnje leto na voljo tudi biološki plavalni bazen.


Več v Gospodarstvo