V trčenju avtobusa in osebnega vozila dva mrtva in 25 poškodovanih

Pri Ženavcih v Avstriji je prišlo do hujše prometne nesreče, kjer sta trčila osebno vozilo in avtobus, oba MS registrskih oznak

Prlekija-on.net, nedelja, 3. december 2017 ob 10:452
V soboto, 2. decembra ponoči, je pri Ženavcih (Jennersdorf) v Avstriji prišlo do hujše prometne nesreče, kjer sta čelno trčila osebno vozilo in avtobus Avtobusnega prometa Murska Sobota. Tudi osebno vozilo je imelo MS registrske oznake. Pri tem sta dve osebi umrli.

Prometna nesreča se je zgodila nekaj kilometrov čez slovensko mejo med kraji Minihof-Liebau in Tauko v Avstriji. Po poročanju avstrijskih medijev, se je osebno vozilo zaletelo v avtobus s 46 potniki, avtobus pa se je nato še zaletel v zid. Na kraju nesreče sta umrla oba sopotnika v osebnem vozilu, moški in ženska, stara 28 in 30 let, vsaj 25 oseb še je poškodovanih, od tega dva huje, šofer avtobusa in turistična vodička.

Po neuradnih podatkih naj bi se avtobus vračal iz izleta na predbožični Dunaj, avstrijski mediji ob tem še poročajo, da je posredovanje reševalnih služb trajalo več ur, sodelovalo pa je pet gasilskih vozil s približno 90 gasilci.

Foto: Stadtfeuerwehr Jennersdorf




Več v Črna kronika