Na Ptuju so največji Mojstrovalci v gradbeništvu

Prlekija-on.net, torek, 18. maj 2010 ob 18:45
Mojstrovalci na Ptuju

Mojstrovalci na Ptuju

Spet je nastopil tisti čas v letu, ko zaradi toplih in sončnih dni preživimo več časa na prostem, hkrati pa je vreme ugodno tudi za to, da kaj postorimo po hiši. Vsi si namreč želimo bivati v čim bolj prijetnem in prijaznem domu, v katerem se dobro počutimo, saj tu preživimo večji del svojega zasebnega časa. In tako je toplejša polovica leta idealno obdobje za prenavljanje in preurejanje našega bivalnega prostora.

Za tovrstna hišna opravila pa se je treba temeljito pripraviti. In udeleženci včerajšnje izobraževalne delavnice Mojstrovalci, ki se je odvila v trgovskem centru OBI na Ptuju, se zagotovo so. Na brezplačni izobraževalni delavnici, ki jo je OBI organiziral za domače mojstre, ki bi se radi lotili ustvarjanja, obnavljanja ali preurejanja svojega bivalnega prostora, so obiskovalci poglobili ali obnovili svoje znanje polaganja talnih ploščic, vgradnje oken, izolacije strehe in postavitve vmesnih sten. Z nasveti bodo lahko svoj dom uredili sami in po svojem okusu: smotrno, hitro in cenovno ugodno.

»Preden začnemo s polaganjem ploščic, moramo pravilno pripraviti podlago!« To je bil eden pomembnejših nasvetov, ki so ga obiskovalcem včerajšnje brezplačne izobraževalne delavnice ponudili OBI-jevi strokovnjaki z oddelka za gradnjo. »Podlaga mora biti čista, suha, ravna in nosilna,« so še dodali. Delavnica na temo gradnje, ki so se je udeležili obiskovalci ptujskega OBI-ja, je bila že tretja v sklopu delavnic »naredi sam« (prva je bila v Murski Soboti, druga pa v Mariboru), ki se bodo do 3. junija odvile v vseh OBI-jevih trgovskih centrih po Sloveniji.

»Delavnice Mojstrovalci so odličen način, kako ljudem na nazoren in enostaven način pokazati, kaj vse lahko storijo sami in kako. Danes so mojstri zelo dragi, cenovno razmerje material - mojster je 1:2, zato so te delavnice koristne tudi v ekonomičnem smislu,« je ob zaključku OBI-jeve delavnice povedal vodja trgovskega centra na Ptuju Srečko Bošnjak, in še dodal, da smo Mojstrovalci mi vsi, ki kar koli naredimo sami.

Za zabavno popestritev je poskrbel tudi Franco Merkatori (Jernej Kuntner), ki je pod strokovnim vodstvom mojstroval skupaj z udeleženci. Ob zaključku delavnice je udeležence za sodelovanje nagradil s koristnimi pripomočki za delo doma, med štirimi stenami. Naslednja delavnica bo na temo gradnje, odvila pa se bo v četrtek, 20. maja v OBI-jevem trgovskem centru v Kopru.

Delavnice za Mojstrovalce potekajo od 16:00 do 17:30 ure v OBI-jevih trgovskih centrih po Sloveniji, in sicer v naslednjem zaporedju in z naslednjimi tematikami:

20. 5. Koper – gradnja – izolacija strehe, vgradnja oken, polaganje ploščic, postavitev vmesne stene

25. 5. Ljubljana – bivanje – polaganje talnih oblog (laminat in parket), vgradnja oken in vrat, polaganje keramičnih ploščic

27. 5. Kranj – vrt – vse o zalivanju in presajanju sobnih, balkonskih rastlin in vrtnega cvetja ter predstavitev in načini uporabe vrtnih motornih kosilnic

3. 6. Nova Gorica – vrt – vse o zalivanju in presajanju sobnih, balkonskih rastlin in vrtnega cvetja ter predstavitev in načini uporabe vrtnih motornih kosilnic


Več v Gospodarstvo