21-letnica se je v prometni nesreči huje telesno poškodovala

32-letni voznik osebnega avtomobila je zaradi nepravilnega premika z vozilom, trčil v 21-letno voznico osebnega avtomobila

Prlekija-on.net, sreda, 13. december 2017 ob 12:37
Prometna nesreča na hitri cesti, foto: PU Maribor

Prometna nesreča na hitri cesti, foto: PU Maribor

V sredo, 13. decembra, okoli 6.45 je 32-letni voznik osebnega avtomobila, zaradi nepravilnega premika z vozilom, na hitri cesti H2, malo pred »bob stezo«, v smeri proti Mariboru, trčil v 21-letno voznico osebnega avtomobila. Slednja se je v prometni nesreči hudo telesno poškodovala, z reševalnim vozilom pa so jo prepeljali v UKC Maribor.

Policisti bodo voznika kazensko ovadili.

Osumljen storitve dveh kaznivih dejanj
V torek, 12. decembra, pa so policisti obravnavali primer, kjer je okoli 17. ure 61-letni voznik osebnega avtomobila, zaradi prekratke varnostne razdalje, v semaforiziranem križišču Linhartove ulice in Titove ceste v Mariboru, trčil v osebni avtomobil, ki ga je vozila 27-letna voznica. V prometni nesreči se je 26-letna sopotnica v vozilu voznice lahko telesno poškodovala.

Ogled kraja prometne nesreče so obravnavali policisti Postaje prometne policije Maribor. Ti so z elektronskim indikatorjem alkohola ugotovili, da je imel povzročitelj prometne nesreče v organizmu kar 0,85 mg/l alkohola. Zaradi utemeljenega suma storitve kaznivega dejanja Nevarna vožnja v cestnem prometu po 324. členu Kazenskega zakonika (KZ-1), ga bodo policisti kazensko ovadili. V skladu z določili Zakona o kazenskem postopku so mu takoj odvzeli tudi vozniško dovoljenje.

Očitno je povzročitelja prometne nesreče to tako razburilo, da je stopil do enega od policistov, ki je opravljal ogled, ga z roko večkrat udaril v trebuh in brcnil v nogo. Policist ga je z uporabo fizične sile in strokovnega prijema uspel obvladati, ob pomoči drugega policista pa je kršitelja, ki se je aktivno upiral, vklenil z lisicami. Zaradi utemeljenega suma storitve kaznivega dejanja Preprečitev uradnega dejanja ali maščevanja uradni osebi, po 299. členu KZ-1 so ga za nujno potreben čas pridržali, in ga bodo tudi za to kaznivo dejanje ovadili pristojnemu tožilstvu.

Za odstranitev osumljenčevega vozila s cestišča je poskrbel upravljalec ceste.