So predmeti na fotografijah vaši? Javite se policiji!

Med hišnimi preiskavami so policisti zasegli več koles in ogrodij koles, za katere sumijo, da so tudi ukradeni, vendar lastniki teh predmetov niso znani

Prlekija-on.net, četrtek, 14. december 2017 ob 12:081
Zaseženi predmeti, foto: PP Rače

Zaseženi predmeti, foto: PP Rače

Policisti Policijske postaje Rače obravnavajo 13 osumljencev, starih od 17 do 55 let, doma iz Maribora in okolice, ki so se združili z namenom izvrševanja tatvin in vlomnih tatvin na območju mesta Maribor in v njeni širši okolici. Med kriminalistično preiskavo so policisti sedmim osebam odvzeli prostost in na podlagi odredb sodišča opravili 11 hišnih preiskav.

Po do sedaj zbranih obvestilih so osumljenci izvrševali kazniva dejanja na območju Policijske postaje Rače in v mestu Maribor. Izvrševali so tatvine koles na prostem, iz odprtih garaž in z vlomi v kletne bokse. Sedem osumljencev je izvrševalo opisana kazniva dejanja, šest oseb pa je ukradene predmete odkupovalo.

Med hišnimi preiskavami so policisti zasegli več koles in ogrodij koles, za katere sumijo, da so tudi ukradeni, vendar lastniki teh predmetov niso znani:

- kolo znamke Trek, sive barve,
- kolo znamke Kilimanjaro, bele barve,
- kolo Moddyfox, temno sive barve,
- kolo znamke Balance, rdeče-bele barve,
- kolo znamke VM, modro-bele barve,
- kolo znamke McKenzie, črne barve in
- kolo, znamke Giant, zelene barve.

Prav tako so zasegli te predmete, za katere sumijo, da so tudi ukradeni:

- motorna žaga, znamke Silen,
- samohodna motorna kosilnica, znamke My Tools z motorjem,
- kosilnica na nitko, znamke Euromac,
- kolo z motorjem - skuter znamke Peda, modro-bele barve.

Vse, ki bi prepoznali svoje predmete na priloženih fotografijah rački policisti naprošajo, da se oglasijo na njihovi policijski postaji v Račah, Nova ulica 1, z namenom prepoznave predmetov in vrnitve le-teh.

Predmeti, ki so na fotografijah, pa niso opisani zgoraj, so že prepoznani.