Kaj bomo letos še lahko gledali v ljutomerskem kinu?

Art kino Karol Grossmann do konca tega leta ponuja še šest projekcij

Prlekija-on.net, sreda, 20. december 2017 ob 20:41
Kino Ljutomer

Kino Ljutomer

V Ljutomeru je letos po dolgem času kino spet odprl svoja vrata, Art kino Karol Grossmann, ki je vključen v Art kino mrežo in je edini tovrsten kino na našem območju, poudarek pa je slovenskem filmu in otroških oz. mladinskih filmih.

Projekt organizira Kulturno turistično društvo Festival Ljutomer, bolj znano po organizaciji Grossmannovega festivala fantastičnega filma, in sicer s sredstvi pridobljenimi preko LAS razpisa. Projekt organizacijsko in infrastrukturno podpirajo še Splošna knjižnica Ljutomer, ljutomerska izpostava JSKD in Občina Ljutomer.

Do sedaj smo si lahko ogledali že kar nekaj filmov in risank, kjer se je na posameznih projekcijah zbralo tudi do sto obiskovalcev. Vstopnine ni, so pa zaželjeni prostovoljni prispevki, od katerih bo odvisen tudi dolgoročen obstoj kina.

In kaj bomo do konca tega leta še lahko videli v kinu? V soboto, 23. decembra, ob 16. uri, bo na ogled izbor kratkih fantastičnih filmov letošnjega Grossmannovega festivala, ob 17. uri sledi animirana družinska komedija Ježek in vran pričarata božič, ob 19. uri pa še fantazijska drama Nebo nad Berlinom.

V petek, 29. decembra, ob 16. uri, bo na ogled ponovno izbor kratkih fantastičnih filmov letošnjega Grossmannovega festivala, ob 17. uri sledi animirana pustolovščina za otroke od 4. leta dalje Pošast Moli, ob 19. uri pa še komična drama Paterson.

Za podroben opis in napovednik posameznih projekcij kliknite na naslov filma oz. risanke.


Več v Glasba in film