Iz Črešnjevcev z baklami k polnočnici v Radgono

Kakšnih 20 članov TD Majolka se je z baklami sprehodilo po lepi »zimski« noči

Prlekija-on.net, ponedeljek, 25. december 2017 ob 18:48
Pohod z baklami k polnočnici

Pohod z baklami k polnočnici

Podobno kot že vrsto let so prizadevni člani in članice TD Majolka, večina jih je iz okolice Gornje Radgone, in še nekaj njihovih prijateljev, tudi letos izpeljali božični pohod z baklami. Tokrat so se iz Črešnjevcev (Holtova vila), odpravili k polnočnici v farni cerkvi sv. Petra v Gornji Radgoni. V sicer prijetnem vzdušju, in po kar toplem zimskem vremenu se je pohoda dolgega približno šest kilometrov udeležilo kakšnih 20 članic in članov društva ter drugih ljubiteljev pohodništva.

Na startu je bilo udeležencev nekoliko manj, a so se jim po poti pridružili še drugi prijatelji. Sama pešpot ni bila preveč naporna in zahtevna, ne za starejše in ne za mlajše pohodnike, saj praktično ni bilo nobenih vzpetin.

Med samo hojo, ki je minila hitro in v veselem vzdušju, so se med različnimi starostnimi skupinami vrstili pogovori o številnih temah, vmes so bili seveda tudi občasni kratki postanki za nujno potrebno okrepčilo. Osrednje okrepčilo, večerja pred odhodom k polnočnici, pa je bilo pri podpredsednici TD Majolka (Bar Mura) Darji Kovačič, v neposredni bližini cerkve. Po končani polnočni sveti maši, katere so se udeležili tudi pohodniki, so se slednji še nekaj časa zadržali "Pri Muri", nato pa je sledila še vrnitev k domačemu ognjišču.


Več v Družabno