8. Triglavov tek

Vitomir Fujs, torek, 25. maj 2010 ob 17:341
8. Triglavov tek

8. Triglavov tek

V soboto 22. maja 2010 se je na Športnem centru v Predanovcih in njegovi okolici odvijal 8. TRIGLAVOV TEK, ki je privabil 140 tekačev od najmlajših do najstarejših in 18 udeležencev pohoda in pohoda z nordijsko hojo.

Na ŠTRKECOVEM TEKI se je zbralo 56 otrok in so tekmovali v petih kategorijah, kjer so se rezultati beležili posebej za dečke in deklice. Vsak otrok je prejel spominsko medaljo in napitek, prvi trije po kategorijah pa še posebne medalje in sladoled.

Na REKREACIJSKEM TEKU na 3 km je sodelovalo 25 tekačev, kjer so prvi trije v ženski in moški konkurenci prejeli medalje. Dosežen pa je bil tudi rekord proge pri moških, ki ga je dosegel Matej Fujs s časom 8,52. Na tem teku so sodelovali tudi reprezentanti v hokeju na travi do 16 let, zaradi testiranja.

TRIGLAVOVEGA TEKA članov na 11 km se je udeležilo 40 tekačev  in teka članic na 7 km pa se je udeležilo 18 tekačic, vsi so uspešno zaključili oba teka. Vsi tekači in tekačice so prejeli napitek in malico, prvi trije po kategorijah medalje, prvi trije absolutno pa pokale.

V kategoriji članic na 7 km je bil dosežen nov rekord proge, ki ga je izboljšala Špela Fujs s časom 30,27.

Vsi tekači so bili na koncu zelo zadovoljni s pogoji in vremenom, malo manj pa s progi, ki je vmes bila blatna, saj je trikrat deževalo pred začetkom teka.

Pohod in pohod z nordijsko hojo pa sta v Predanovcih že četrtič uspešno uspela, tako, da so se udeleženci dodobra sprehodili in bili zadovoljni s progo in še posebej pa z vremenom.

Vsi udeleženci pa so na koncu še sodelovali v žrebanju štartnih številk in prejeli 35 lepih praktičnih nagrad.

Ob koncu se zahvaljujemo vsem sponzorjem, donatorjem in organizacijskemu odboru ter vsem ostalim, ki so pri organizaciji kakorkoli pomagali.


Več v Šport