Policisti izsledili številne ilegalne prebežnike

Ilegalce so med temi prazniki izsledili v Loperšicah, Žerovincih ter na vlaku iz smeri Središča ob Dravi proti Ormožu

Prlekija-on.net, sreda, 27. december 2017 ob 20:325
Prebežnik

Prebežnik

Policisti policijske postaje Ormož so ob opravljanju rednih nalog v času praznikov od petka, 22. decembra, do torka, 26. decembra, obravnavali naslednje pomembnejše dogodke. V petek, 22. decembra, ob 7.09 so bili obveščeni o prometni nesreči z materialno škodo in pobegom v naselju Kajžar. Voznik osebnega avtomobila je trčil v ograjo in s kraja odpeljal. Voznika so izsledili v dopoldanskem času z zbiranjem obvestil in bo zoper njega izveden ustrezen ukrep.

Ob 14.55 so v Loperšicah izsledili sedem ilegalni pribežnikov, državljanov Pakistana in enega državljana Nigerije, kateri so predhodno ilegalno vstopili v našo državo izven naselja Središča ob Dravi. Pribežniki so bili procesuirani in nato vrnjeni v R. Hrvaško. Ob 17.29 so obravnavali dogodek na relaciji Pavlovci – Kajžar. Voznica osebnega avtomobila je trčila v srno in si poškodovala vozilo.

V nedeljo, 24. decembra, ob 9:55 so bili obveščeni o prometni nesreči I. kategorije in pobegom s kraja, ki se je zgodila na območju Velike Nedelje. Patrulja je na kraju ugotovila, da je do nesreče prišlo zaradi nepravilnega premika enega od udeležencev v nesreči, ki je tudi odpeljal s kraja. Kršitelju je bil za povzročitev prometne nesreče in pobeg iz kraja izdan plačilni nalog.

Ob 15:07 so bili obveščeni o onesnaženju ceste z gnojnico na območju Sv. Tomaža. Patrulja je preverila kraj, kjer bi naj prišlo do onesnaženja, vendar je bila cesta čista. Zadevo so zaključili s točko v poročilu. Ob 20.52 so v Pavlovcih vozniku osebnega avtomobila zaradi vožnje pod vplivom alkohola odvzeli vozniško dovoljenje, katerega bodo skupaj z obdolžilnim predlogom poslali na pristojno sodišče.

V ponedeljek, 25. decembra, ob 9.45 sta bila v Žerovincih izsledena in prijeta dva državljana Pakistana, katera sta ilegalno prestopila državno mejo. Postopek s tujcema je prevzela Policijska postaja Ljutomer. Ob 17.21 sta bila na vlaku, kateri je vozil iz smeri Središča ob Dravi proti Ormožu izsledena dva državljana Irana, katera sta ilegalno prestopila državno mejo.

Ob 3:50 so v naselju Savci kontrolirali voznika osebnega avtomobila. Med postopkom je bilo ugotovljeno, da je vozil pod vplivom alkohola. Prepovedana mu je bila nadaljnja vožnja, začasno odvzeto vozniško dovoljenje in izdan plačilni nalog.

V torek, 26. decembra, ob 10:15 so obravnavali prometno nesrečo I. kategorije – dogodek, v naselju Vinski vrh. Voznik osebnega avtomobila je trčil v srno in si poškodoval vozilo. Srna je s kraja pobegnila. Ob 17:50 so obravnavali prometno nesrečo I. kategorije – dogodek, na lokalni cesti v naselju Rucmanci. Voznik osebnega avtomobila je trčil v srno in si poškodoval vozilo. Srna je s kraja pobegnila.

Ob 18:12 so obravnavali prometno nesrečo I. kategorije – dogodek, na začetku ormoške obvoznice iz smeri Ptuja. Voznica osebnega avtomobila je trčila v srno in si poškodovala vozilo. Za srno je poskrbel lovec LD Ormož.


Več v Črna kronika