Osemnajsterica je praznovala v decembru

Ob tokratnem prazniku jih je obiskal dedek Mraz

Filip Matko Ficko, petek, 29. december 2017 ob 12:07
Stanka Fras in dedek Mraz, foto: Marija Erveš

Stanka Fras in dedek Mraz, foto: Marija Erveš

V DOSOR-ju, Domu starejših občanov Radenci, je gospodinja Stanka Fras v četrtek, 28. decembra dopoldne, letos pripravila slavje še za vse stanovalke in stanovalce, ki so rojstni dan slavili v mesecu decembru.

Skupno jih je bilo 18 in med njimi en z okroglo 70-letnico (Franc Kovačič), ena z 90-letnico (Veronika Puhar), a Genovefa Kovačič je stotico »prerasla«, kajti imela je 101 rojstni dan. V velikem restavracijskem prostoru sta vsem zbranim, ne samo slavljenkam in slavljencem, igrala brata Vršič, katerih mama Silvija je zaposlena v DOSOR-ju. Niko (mlajši) igra na diatonično harmoniko in poje, Sergej pa igra na klaviature. Na njune melodije so nekateri tudi z veseljem zaplesali.

Po izrečenih čestitkah in voščilih je vse na veliko presenečenje obiskal še dedek Mraz, ki je vsem slavljenkam in slavljencem izročil priložnostna darila, a vsem zbranim v veliki restavraciji DOSOR-ja tudi bombončke. Seveda ni manjkal posladek, ki so ga tudi prejeli vsi prisotni.

Za zaključek četrtkovega dopoldanskega srečanja je gospodinja Stanka Fras vsem povedala lepo misel: »Življenje je potovanje za katerega nihče ne dobi zemljevida, vsakdo potuje po svoje in si sproti riše svoj zemljevid. Vsaka risba je nov smerokaz za vse, ki hodimo po poteh življenja. Naj vam nasuje naslednje leto na pot veliko dobre volje, ljubezni in zdravja.«


Več v Družabno