Pol leta plačeval s ponarejenimi bankovci za 50 evrov

Med pridržanjem 48-letnega nemškega državljana, ki je neprijavljeno bival na območju Ptuja, so ugotovili, da je za osumljenim razpisan tudi evropski priporni nalog

Prlekija-on.net, ponedeljek, 22. januar 2018 ob 13:28
Policisti so obravnavali več vnovčitev ponarejenih bankovcev za 50 evrov

Policisti so obravnavali več vnovčitev ponarejenih bankovcev za 50 evrov

Policisti Policijske postaje Ptuj so od julija 2017 obravnavali več vnovčitev ponarejenih bankovcev za 50 evrov. Z zbiranjem obvestil so policisti ugotovili, da je storilec s ponarejenimi bankovci plačeval napitke v lokalih in v trgovinah na območju Ptuja in Maribora. V trgovinah je kupoval izdelke manjše vrednosti, da je od oškodovancev prejemal vračilo pravega denarja.

Ko so zbrali dovolj obvestil so na Okrožnem sodišču na Ptuju pridobili še odredbo za hišno preiskavo pri 48-letnem nemškem državljanu, ki je neprijavljeno bival na območju Ptuja. Med hišno preiskavo so mu 11. 1. 2018 zasegli računalniško opremo in druge predmete, ki so bili pridobljeni pri opravljenih nakupih.

Osumljencu so policisti odvzeli prostost in ga pridržali. Med pridržanjem so ugotovili, da je za osumljenim razpisan tudi evropski priporni nalog. Zaradi utemeljenega suma storitve kaznivega dejanja ponarejanja denarja po 1. odstavku 243. člena Kazenskega zakonika (KZ – 1) so ga nato s kazensko ovadbo privedli k preiskovalnemu sodniku, ki je zanj odredil pripor.


Več v Črna kronika