Na podstrešju našli veliko sršenje gnezdo

Gnezdo se nahaja v manjšem podstrešnem prostoru v skritem kotu, v višino meri preko 70 cm, v širino pa preko 50 cm

Prlekija-on.net, sreda, 24. januar 2018 ob 20:161
Veliko sršenje gnezdo

Veliko sršenje gnezdo

Mitja Vozlič in Laura Halabarec sta pred časom kupila hišo, ki je pet let samevala, na Podgradju pri Ljutomeru, a sta šele pred kratkim v manjšem podstrešnem prostoru odkrila, kaj se tam skriva. Kot sta nam ob obisku povedala, sta ob nakupu hiše sicer našla več manjših osjih gnezd na polknih in drugih mestih, tudi sršene sta večkrat videvala okoli hiše, a sta šele po približno štirih mesecih bivanja v hiši, na podstrešju v skritem kotu odkrila veliko sršenje gnezdo.

Gnezdo je trenutno sicer prazno, a sta ob tem previdna, zato ju bo kmalu obiskal veterinar, ki ga bo odstranil, da se sršeni poleti ne bi v njega spet naselili. Pri hiši imata tudi pol leta starega otroka, zato previdnost ni odveč.

Gnezdo se nahaja v manjšem podstrešnem prostoru v skritem kotu, v višino meri preko 70 cm, v širino pa preko 50 cm. Sršeni sicer svoje satje zgradijo večnadstropno, navadno ga obdajo z več ovoji enakega gradiva, spodaj pa puščajo odprtino za vzlet in izlet.

Gnezdo bodo poskušali odstraniti tako, da bo ostalo celo. Če koga gnezdo zanima, ju lahko kontaktira, saj gre za res velik primerek sršenjega gnezda, ki ga ne vidimo pogosto.


Več v Narava