Športna zveza Ljutomer pripravila cicibaniado in mini olimpijado

Pred pričetkom iger je bil izveden protokol, kot ga lahko vidimo na olimpijskih igrah

Prlekija-on.net, petek, 2. februar 2018 ob 17:401
Cicibaniada

Cicibaniada

Športna zveza Ljutomer je pripravila že 22. cicibaniado za otroke iz vrtcev občine Ljutomer, občine Veržej, občine Križevci in občine Razkrižje. Cicibaniada je letos potekala v sredo, 31. januarja, s pričetkom ob 9. uri v športni dvorani ŠIC Ljutomer. Tekmovanja se je udeležilo vseh osem okoliških vrtcev.

Pred pričetkom iger je bil izveden protokol, kot ga lahko vidimo na olimpijskih igrah: ekipe so se postavile v kolone, ki so stale ena zraven druge. Prvi tekmovalec v koloni je držal tablo z napisom kraja vrtca iz katerega prihajajo. Ob predvajanju himne MOK so nato otroci iz vrtca Cven prinesli zastavo, deklici iz Razkrižja pa olimpijsko baklo. V pomoč jim je bila tudi maskota Foksi, nad katero so vsako leto otroci še posebej navdušeni. Sledil je nagovor predsednika Športne zveze Ljutomer, Miroslava Rauterja, nato se je prebrala prisega vseh športnikov, za tem pa je Miroslav tudi uradno otvoril 22. cicibaniado.

Ekipa, ki so jo sestavljali štirje tekmovalci, se je pomerila v petih spretnostnih igrah: velikan gre preko vode, tek v koloni, nošnja žogice na žlici, slalomski tek in žoga skozi noge. Igre sta pripravila in vodila Tomaž in Andrej, ki sta tudi skrbela, da je vse potekalo po pravilih. Otroci so se ob tekmovanju zabavali, kar je namen teh iger.

Ko so se vse igre končale in medtem, ko so se seštevali rezultati, pa je sledila še ena dodatna igra, na katero sodelujoči niso bili pripravljeni. Tomaž in Andrej sta namreč pripravila posebno igro za vseh osem vzgojiteljic, ki so se razdelile v dve ekipi po štiri in so tekmovale v spretnostnem podajanju žoge skozi noge in nad glavo. Ta igra je še posebej razveselila otroke, ki so z bučnim navijanjem vzpodbujali svoje vzgojiteljice.

Ob koncu iger so se ekipe spet postavile v kolone in sledilo je razglasitev rezultatov. Na 22. cicibaniadi so se najbolje odrezali Betmeni iz vrtca Stročja vas, ki so za eno točko premagali Športnike iz vrtca Cezanjevci. Tretje mesto je osvojila Mavrična ekipa iz vrtca Mala Nedelja. Vse ostale ekipe so osvojile četrto mesto: Razkriške športnice (vrtec Razkrižje), Raki (vrtec Cven), Križevci (vrtec Križevci), Leščečki (vrtec Veržej) in Graščaki (vrtec Ljutomer).

Najboljše tri ekipe so prejele medalje v zlati, srebrni in bronasti barvi, vse ostale ekipe pa so prejele spominske medalje. Vsak tekmovalec je prejel še diplomo iz Olimpijskega komiteja Slovenije in majico Športne zveze Ljutomer. Sledilo je še skupinsko fotografiranje skupaj s Foksijem, nato pa so se mladi športniki počasi odpravili nazaj proti vrtcem.

Po končani cicibaniadi za otroke iz vrtcev pa je ob pol dvanajsti uri sledila še mini olimpijada za učence in učenke iz prve triade osnovnih šol. Za uvod je Rosana iz OKS poskrbela za uvodni protokol, podobno kot prej, z olimpijsko zastavo, baklo in prisego, katero je v imenu vseh športnikov prebral Amadej iz Cvena.

Ekipa, ki je bila sestavljena iz enega učenca in ene učenke prvega razreda, enega učenca in ene učenke drugega razreda ter enega učenca in ene učenke tretjega razreda, je prav tako tekmovala v petih različnih spretnostnih igrah: igra z žogo, slalomski tek, nošnja žoge na stožcu, spretnostni poligon in velikan gre preko vode.

Izmed šestih sodelujočih ekip je največ športnih spretnosti prikazala ekipa Barcelona iz Ljutomera, na drugo mesto so se uvrstili Stročanari iz Stročje vasi, tretji so bili Zlati orli iz Cezanjevcev. Zvezde iz Križevce, Cvečki iz Cvena in Tigri iz Ljutomera so osvojili četrto mesto.

Čestitke vsem tekmovalcem in tekmovalkam ter njihovim mentorjem za uspešno sodelovanje na cicibaniadi oz. mini olimpijadi, kjer so tekmovali po načelih in v duhu olimpijskih iger. Vodilo na igrah je bilo, da ni vedno najbolj pomembno zmagati pač pa je pomembno že samo sodelovanje na igrah, zabavanje, druženje, spoznavanje novih prijateljev in tekmovanje v duhu fair playa.

Športna zveza Ljutomer se za uspešno izvedbo dogodka zahvaljuje OKS-ZŠZ in Rosani za pomoč pri izvedbi začetnega protokola, Tomažu in Andreju za izpeljavo iger ter Občini Ljutomer za pomoč pri organizaciji.


Več v Šport