V naslednjih dneh v Prlekiji do 30 cm snega?

Spletni portal Neurje.si navaja, da bo sneženje obilnejše na vzhodu Slovenije

Prlekija-on.net, ponedeljek, 19. februar 2018 ob 11:58
V Prlekiji lahko zapade do 30 cm snega

V Prlekiji lahko zapade do 30 cm snega

Agencija RS za okolje (Arso) navaja, da bo ponoči v vzhodni polovici Slovenije znova pričelo rahlo snežiti. Najnižje jutranje temperature bodo od -6 do -1 °C. V torek bo oblačno, na zahodu bo povečini suho, drugod bo občasno rahlo snežilo, nekoliko pogosteje v vzhodni polovici Slovenije. Najvišje dnevne temperature bodo od -1 do 2 °C.

Spletni portal Neurje.si pa navaja, da bo sneženje obilnejše zgolj na vzhodu Slovenije, drugod bo občasno rahlo snežilo. "Močneje bo snežilo na območju Pohorja, Kozjaka, Slovenskih Goric, Podravja, Haloz, Goričkega, na Kozjanskem, po Gorjancih, ter na širšem območju Kočevja, Ribnice in Velikih Lašč. Na izpostavljenih območjih lahko do srede zvečer zapade od 20 do 30 cm novega snega, lokalno po gričih tudi več. V ostalih predelih vzhodne Slovenije bo snega od 10 do 20 cm, drugod v notranjosti Slovenije pa nekje med 1 in 10 cm," pišejo na Neurje.si. Sneženje se bo nadaljevalo tudi v četrtek in petek, napoved za takratni del pa bodo izdali v sredo zvečer.

Objavili so tudi snežno mapo, na podlagi izračunov meteoroloških modelov. Napoved višine snega je izdana na podlagi pregleda meteoroloških modelov ALADIN, WRF in KACHELMANNWETTER. Možna so odstopanja.

Sneg



Več v Narava