Paviljon ob soboškem jezeru bo tudi po natečaju nosil ime Expano

Sicer je ime EXPANO kot delovno verzijo konzorcij FRANCFRANC predlagal že na lanskem javnem natečaju za izbor idejne zasnove notranjega prostora z opremo, a kot uradno ime paviljona dokončno nikoli ni bilo potrjeno

Prlekija-on.net, sreda, 21. februar 2018 ob 13:45
Expano, foto: MOMS

Expano, foto: MOMS

Mestna občina Murska Sobota je januarja objavila javni natečaj za izbor idejne rešitve za ime, pozicijski slogan in logotip za paviljon, ki medtem že stoji ob Soboškem jezeru. Na javni natečaj se je odzvalo 11 ponudnikov iz cele Slovenije.

Paviljon ob Soboškem jezeru tako rekoč že stoji, vsebina s produkcijskimi elementi je dorečena in se v naslednjih dneh pričakuje objava javnega naročila za izvedbo produkcije, opreme in tehnologij. V vsej tej zgodbi je manjkalo le pravo ime, ki še ni bilo izbrano. Sicer je ime EXPANO kot delovno verzijo konzorcij FRANCFRANC predlagal že na lanskem javnem natečaju za izbor idejne zasnove notranjega prostora z opremo, a kot uradno ime paviljona dokončno nikoli ni bilo potrjeno. Zato je Mestna občina Murska Sobota (MOMS) z namenom širšega dialoga in ustrezne komunikacije paviljona in njegove okolice objavila javni natečaj za izbor idejne rešitve za ime, pozicijski slogan in logotip za paviljon.

V javnem natečaju je MOMS iskala idejne rešitve, ki morajo obsegati predlog imena in pozicijskega slogana ter grafično zasnovo logotipa. Ponudniki so morali priložiti tudi pisno utemeljitev predloga. Ime, slogan in logotip morajo biti enostavni in razumljivi ciljnim skupinam. Pri snovanju predlogov za ime so prijavitelji morali upoštevati, da imajo rešitve možnost zaščite v slovenskem prostoru in da so primerne za komunikacijo v angleškem in nemškem jeziku. Izbrani prijavitelj bo moral pripraviti tudi podroben priročnik celostne grafične podobe in s tem dopolniti manjkajočo vrzel enovitega komuniciranja.

Do roka za oddajo ponudb se je odzvalo enajst (11) ponudnikov in sicer:
o   AGENCIJA IDEA, Murska Sobota
o   Danijela Grgić – samozaposlena v kulturi, oblikovalka, Ljubljana
o   FORMITAS CREATIVE d.o.o., Ljubljana
o   FRANCFRANC d.o.o., Murska Sobota
o   FRONTAL d.o.o, Murska Sobota
o   INNOVATIF d.o.o., Ljubljana
o   INTESA RD d.o.o., Ljubljana
o   MIHA BEZJAK, Ljubljana
o   SISTEMI, OBLIKOVALSKI STUDIO d.o.o., Škofja Loka
o   SM INTERNATIONAL d.o.o., Ljubljana
o   TAK KOLEKTIV – društvo za oblikovanje in razvoj, Ljubljana

Predlagana imena in pozicijski slogani so bili naslednji (po abecednem vrstnem redu):
o   ALFA, Kjer se objemajo srca
o   CIMPER, Srce Pomurja
o   DVERI, Odprta vrata priložnosti
o   ENTER POMURJE, Vse o deželi ob Muri
o   EXPANO, Doživite Pomurje
o   MURA MOTION, Povest o Pomurju
o   OTE DALE, Hiša Pomurja
o   PANEXPO, Paviljon življenja
o   PANONIAS, Negovana tla, rastejo
o   ŠTORK, Dobrodošli. Kaj vas je prineslo?
o   WELLMURA, Dveri v razgibano Pomurje

Predložene rešitve in podrobne predstavitve za izbor idejne rešitve za ime, pozicijski slogan in logotip za paviljon, ki so bile posredovane kot celota, je obravnavala pet-članska ocenjevalna komisija, ki so jo sestavljali trije predstavniki mestne občine, predstavnik Razvojnega centra Murska Sobota in predstavnik Zavoda za kulturo, turizem in šport Murska Sobota.   Merila za izbor so bila naslednja: pomenskost in sporočilnost, prilagodljivost in prenosljivost, zapomnljivost, izvirnost in oblikovna rešitev simbola. Poleg meril so se ponudniki predstavili tudi s svojimi referencami.

Največ točk je komisija dodelila imenu EXPANO, slogan: DOŽIVITE POMURJE, ki ga je predlagalo podjetje FRANCFRANC d.o.o. iz Murske Sobote. Izvajalec bo za rešitev prejel nagrado v vrednosti 3.000 EUR.

Na drugo mesto se je uvrstila rešitev AGENCIJE IDEA d.d. za ime DVERI, slogan: ODPRTA VRATA PRILOŽNOSTI. Izvajalec za to rešitev  bo prejel nagrado v vrednosti 1.000 EUR.

Na tretje mesto se je uvrstila rešitev Društva za oblikovanje in razvoj TAK KOLEKTIV iz  Ljubljane za ime CIMPER, slogan: SRCE POMURJA. Tretjeuvrščena rešitev bo prejela nagrado v višini 500 EUR.

Izbrano ime, slogan in logotip bodo namenjeni pozitivni medijski promociji in grajenju zavesti o paviljonu kot gospodarskem in turističnem središču pomurske regije.Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.

Morda vas zanima tudi


Več v Gospodarstvo

Konstitutivna seja Skupščine OOZ Gornja Radgona

Branko Novak nasledil Vlada Rojka

ponedeljek, 10. december 2018 ob 20:18
Odprtje avtoceste Draženci - Gruškovje

Dokončan še zadnji del podravske avtoceste

petek, 30. november 2018 ob 15:46