»Turneja smučarskih skokov« se nadaljuje v Bodkovcih

Tekmovanje v smučarskih skokih je bilo letos organizirano že na Polenšaku, v Vuzmetincih in Juršincih, to nedeljo, 25. februarja, pa tekmovanje pripravljajo še v Bodkovcih

Prlekija-on.net, petek, 23. februar 2018 ob 16:39
Skakalnica v Juršincih

Skakalnica v Juršincih

Letošnja zima je radodarna s snegom, vsaj sedaj v februarju, tako da so številni ljubitelji smučanja in drugih snežnih radosti lahko prišli na svoj račun. Tudi ljubitelji smučarskih skokov, saj se je v minulih tednih vsak teden odvijalo kakšno tekmovanje v smučarskih skokih v Prlekiji in okolici. Te dni obratuje tudi edino smučišče v Prlekiji.

Tako je tekmovanje v smučarskih skokih bilo letos organizirano že na Polenšaku, v Vuzmetincih in Juršincih, to nedeljo, 25. februarja, pa tekmovanje pripravljajo še v Bodkovcih. Tako bodo smučarski skakalci lahko letos v dveh tednih tekmovali na štirih skakalnicah, kar bi lahko poimenovali tudi »Prleško turnejo štirih skakalnic«. Glede na zimske razmere, pa ni rečeno, da bo to tekmovanje tudi zadnje tovrstno v tej sezoni.

ŠRD Bodkovci tako vabijo vse na smučarske skoke v Bodkovsko grabo, ki bo v nedeljo, 25. februarja, s pričetkom ob 13. uri na posestvu ŠRD Bodkovci na 20-metrski skakalnici.

Trening bodo izvedli v soboto ob 16. uri, na dan tekmovanja pa bodo od 12.00 do 13.00 potekale prijave tekmovalcev, ob 13.00 sledi poskusna serija ter nato trije skoki v konkurenci. Skače se z alpskimi smučmi in na lastno odgovornost.

Skakalo se bo v kategorijah do 13 let na 5-metrski skakalnici ter mladinci do 18 let, člani do 35 let in veterani nad 35 let. Prijavnina znaša 10 evrov, samo za člane in veterane, vsi skakalci pa dobijo zastonj hrano. Prvi trije prejmejo pokale, mladinci pa medalje.

Za pijačo in dobro vzdušje bo poskrbljeno.

Smučarski skoki Bodkovci


Več v Šport