Od Budimpešte do Velenja

Niti sneg, veter in mraz nista mogla preprečiti radgonskim karateistom, da se konec februarja ne bi udeležili turnirjev, ki jih je bilo kar nekaj

Prlekija-on.net, ponedeljek, 26. februar 2018 ob 20:51
Radgonski karateisti

Radgonski karateisti

V soboto, 24. februarja, sta se v zgodnjih jutranjih urah odpravila v Budimpešto Kristjan Klemenčič in Blaž Klobasa, na že 26. Hungarian Tatami Karate Cup, na katerem je sodelovalo 700 tekmovalcev iz 65 klubov in 12 držav.

Kristjan in Blaž sta odlično zastopala karate klub Gornja Radgona, saj si je Blaž v močni konkurenci priboril stopničke in domov prinesel bronasto medaljo v kategoriji kadetov. Tudi Kristjan se je pri kadetih, po dveh zmagah in dveh porazih uvrstil na 7. mesto, pri mladincih pa je zasedel 5. mesto. Po kratkem ogledu lepotice ob Donavi-Budimpešte, sta se odpravila domov, kjer se jima je v nedeljo, 25. februarja, pridružil še Mišel Čuček.

Pod vodstvom trenerja in sodnika Predraga Grujića, jih je pot peljala v Velenje, kjer so se udeležili 13. mednarodnega turnirja za pokal Nestla Žganka na katerem je sodelovalo 450 tekmovalcev in 44 klubov iz 3 držav. Bila je lepa in uspešna nedelja z tremi bronastimi, eno srebrno ter eno zlato medaljo. Kristjan Klemenčič si je priboril bron v kategoriji kadeti in srebro v kategoriji mladinci/seniori, Blaž Klobasa in Mišel čuček pa sta si prislužila bronasti medalji v kategoriji mladinci/seniori.

Prav tako je v soboto, 24. februarja,, v Velenju potekalo tudi državno prvenstvo za člane, veterane in para karate.
V kategoriji članice se je državnega prvenstva udeležila predstavnica radgonskega kluba karate Natalija Muhič in tudi ona je dokazala, da je karate del njenega življenja, saj z rednimi treningi dosega lepe rezultate doma in v tujini. Večkrat se je že postavila ob bok najboljšim in stala na najvišji stopnički. Tokrat je Natalija v močni konkurenci zasedla odlično 5. mesto.

Tudi rezultati tega vikenda so dokaz, da ima karate v Gornji Radgoni močne korenine in da se z odličnim strokovnim delom trenerjev, znanjem in požrtvovalnostjo predsednika in trudom, ter odgovornostjo tekmovalcev, dajo doseči odlični rezultati, ki se brez slabe vesti lahko postavijo ob bok najboljšim. Predvsem pa je pomembno, da tekmovalci v klubu čutijo sprejetost in dobijo pomoč pri svojem delu, pa naj bo to strokovno v obliki treninga, pogovora ali svetovanja, ali finančno, brez katere seveda ne gre in bi tudi marsikateri rezultat nebi bil dosežen.



Več v Šport