Poplavljene kleti, zemeljski plazovi in podrta drevesa

Zaradi velike količine vode iz staljenega snega, je poplavilo objekte, zaradi razmočenega terena pa je padlo tudi več dreves ter se sprožilo nekaj zemeljskih plazov

Prlekija-on.net, nedelja, 11. marec 2018 ob 18:45
Narasle vode v Ljutomeru

Narasle vode v Ljutomeru

V zadnjih dneh se je zelo otoplilo, zato so se velike količine snega, ki so zapadle v minulih tednih talile, kar je povzročilo kar nekaj težav s poplavljenimi objekti, zaradi razmočenega terena pa je padlo tudi več dreves, eno je v soboto padlo na hišo, zaradi česar sta se stanovalca morala izseliti. Sprožilo se je tudi nekaj zemeljskih plazov.

Uprava RS za zaščito in reševanje tako poroča, da so v nedeljo, 11. marca, ob 9.36 v Desnjaku, občina Ljutomer, gasilci PGD Desnjak odstranili podrto drevo s cestišča. Ob 9.36 so v Rožičkem Vrhu, občina Sveti Jurij ob Ščavnici, gasilci PGD Rožički Vrh-Stanetinci prečrpali vodo iz kletnih prostorov stanovanjske hiše. Prostore je poplavila narasla podtalnica. Ob 9.37 so na Janževem Vrhu, občina Radenci, gasilci iz PGD Janžev vrh izčrpali iz poplavljenih kletnih prostorov stanovanjskega objekta okoli 20 kubičnih metrov meteorne vode.

Ob 9.58 je v kraju Libanja, občina Ormož, v stanovanjskem objektu počila vodovodna cev in je voda poplavila kletne prostore. Gasilci PGD Ivanjkovci so iz prostorov izčrpali 50 kubičnih metrov vode. Ob 10.34 so na Janževem Vrhu, občina Radenci, gasilci iz PGD Janžev Vrh na drsečo zemljo položili 50 metrov folije. O zemeljskem plazu je bil obveščen tudi poveljnik CZ, ki si bo ogledal kraj dogajanja.

Ob 14.11 so v Radomerju, občina Ljutomer, gasilci PGD Radomerje odmašili odtočni jarek in tako sprostili nadaljnji pretok meteorne vode, ob 15.43 pa so v Precetincih, občina Ljutomer, gasilci PGD Precetinci iz kletnih prostorov stanovanjske hiše izčrpali okoli 10 kubičnih metrov meteorne vode.

Občan se je podal v reko Dravo, nakar si je premislil
Ob 9.57 je bil na Ptuju v reki Dravi opažen občan. Do prihoda gasilcev PGD Ptuj je oseba izplavala iz reke, reševalci NMP Ptuj pa so osebo prepeljali v SB Ptuj. Po neuradnih podarkih naj bi se občan iz neznanih razlogov podal v reko Dravo, nakar si je premislil, pri tem pa so mu morali pomagati gasilci in reševalci.


Več v Narava