Internacionalna mentorska konferenca – v družbi najboljših

Konference sta se iz Prlekije udeležili tudi Urška Sovič, profesionalna sodelavka Mladinskega centra Prlekije-Pokrajinskega centra NVO, socialnega podjetja in prostovoljka Mladinskega sveta Ljutomer, Nastja Škrlec

Prlekija-on.net, torek, 13. marec 2018 ob 09:01
Urška Sovič in Nastja Škrlec

Urška Sovič in Nastja Škrlec

V torek, 6. marca 2018 je v Ljubljani potekala prva mednarodna mentorska konferenca – predstavitev mentorskih programov in dobrih praks. Konferenco je organizirala »Life learning academia« potekala pa je v Hiši evropske unije. Konference sta se iz Prlekije udeležili tudi Urška Sovič, profesionalna sodelavka Mladinskega centra Prlekije-Pokrajinskega centra NVO, socialnega podjetja in prostovoljka Mladinskega sveta Ljutomer, Nastja Škrlec.

Namen konference je bil predstavitev mentorskih programov, ki jih izvajajo različne organizacije, združenja in institucije. Po uvodnem pozdravu direktorice akademije, mag. Marjetke Kastner in državnega sekretarja Ministrstva za javno upravo RS dr. Nejca Brezovarja, so gostje predstavili svoje mentorske programe. Iz Sofos Inštituta - dr. Danijela Brečko in Simona Painkret (predstavitev mentorskega modela), Life Learning Academia - mag. Marjetka Kastner (predstavitev mentorskega modela), Zavod Y - Jerneja Šegatin: Uči se od najboljših (predstavitev mentorskega modela), Delphi Akademy, UK – Dr. Alaa Garad (predstavitev mentorskega modela), Sonja Klobčič in Bojana Korošec – primer dobre prakse in Kreativno mentorstvo – Tatjana Nikolić (predstavitev mentorskega modela in dobre prakse).

Po fotografiranju in kratkem odmoru je sledila okrogla miza. Udeleženci mize so bili: univ. dipl. inženirka elektrotehnike in mag. poslovodenja in organizacije ter avtorica prve slovenske knjige o voditeljstvu v poslovnem svetu - Sonja Klobčič, kuharski mojster svetovnega kova chef Janez Bratovž, red. prof. dr. Vlado Dimovski (katedra za management in organizacijo, katedra za mednarodno ekonomijo in poslovanje) ter lastnica in direktorica Life Learning Academia mag. Marjetka Kastner. Gostje okrogle mize so z udeleženci delili svoje izkušnje in začetke na delovnih mestih. Izvedeli smo  veliko informacij glede mentoriranja mladih.

Po okrogli mizi so se v drugem delu predstavili John Naisbitt University – Graduade School of Civil Aviation, Srednjeevropski izobraževalni center Moravske Toplice – dr. Nataša Artič (direktorica), Life Learning Academia Malta – Justine Cassar Gaspar (direktorica) in Mladinski center Prlekije, Pokrajinski center – Nastja Škrlec in Urška Sovič.

Na konferenci so organizacije predstavile svoje programe ter tudi sodelovanja z različnimi organizacijami, šolami ter tudi državami. Vsi udeleženci so dobili veliko novih in koristnih informacij, izmenjali  mnenja, izkušnje in nasvete, ki jim bodo v nadaljnji poklicni karieri še kako prišli prav. Prleški udeleženki ob dejstvu, da je šlo za njun prvi tovrstni javni mednarodni nastop, sta več kot uspešno zastopali našo Prlekijo.

Tekst, foto: Urška Sovič


Več v Kultura in izobraževanje