Občni zbor PGD Spodnji Kamenščak

Na občnem zboru so izvolili novo vodstvo

Prlekija-on.net, sreda, 14. marec 2018 ob 17:33
Občni zbor PGD Sp. Kamenščak

Občni zbor PGD Sp. Kamenščak

V soboto, 26. februarja, so občni zbor opravili člani Prostovoljnega gasilskega društva Spodnji Kamenščak. V letu 2017 so se člani udeležili srečanja veteranov v Ljutomeru in tabora Mladi gasilec v Bodislavcih, čistilne akcije, sodelovali so pri urejanju prostorov in neposredne okolice gasilskega doma. Opravili so tudi sektorske in zdravniške preglede, udeležili pa so se napovedane vaje in intervencij.

Plan dela v 2018 zajema sodelovanje z Gasilsko zvezo Ljutomer ter udeležbo na taboru Mladi gasilec, na prireditvah in proslavah, srečanju veteranov. Veliko časa bodo namenili tudi usposabljanju, udeležili pa se bodo tudi vaje v mesecu požarne varnosti. V letošnjem letu bodo nadaljevali z urejanjem prostorov in okolice gasilskega doma.

Na občnem zboru so izvolili novo vodstvo. Predsedniška dela bo opravljal Janko Magdič, poveljnik pa je postal Gregor Črvič. V imenu lokalne skupnosti je spregovorila občinska svetnica Nina Stegmüller, ki je pohvalila delo gasilcev, obenem pa novemu vodstvu zaželela vse dobro v prihajajočem mandatu.

Značke za dolgoletno delo v gasilski organizaciji so prejeli: za 10 let: David Lukner, za 30 let Peter Fric, za 50 let Rudi Stegmüller in za 60 let Jože Bogdan in Ciril Tarča. V čin nižjega gasilskega častnika II. stopnje so napredovali: Miran Razlag, Ignac Magdič in Milan Gregorinčič. Osnovni tečaj za gasilke so opravile Mojca Halabarec, Sabina Kunster in Urška Semenič, ki je bila tudi izvoljena za novo tajnico kamenskega gasilskega društva. Spominsko darilo za 40 let neprekinjenega dosedanjega opravljanja tajniških poslov je prejela Silva Gregorinčič, od povejniških dolžnosti pa se je tudi na lastno željo poslovil dosedanji dolgoletni poveljnik Anton Gregorinčič.


Več v Kultura in izobraževanje