Karitas zbral 2.300 evrov za pomoč družinam v stiski

Humanitarna prireditev v Kulturnem domu

Filip Matko Ficko, sobota, 24. marec 2018 ob 09:40
Humanitarna prireditev v Ljutomeru

Humanitarna prireditev v Ljutomeru

V dvorani Kulturnega doma v Ljutomeru je ob letošnjem Materinskem dnevu potekal že 29. humanitarni koncert župnijske Karitas Ljutomer in sicer 23. marca zvečer. Zbranih je bilo 2.299,10 evrov, ki jih bodo namenili družinam v stiski.

Na bogatem kulturnem večeru so nastopili: otroci Vrtca Ljutomer, Luka Filipič z igranjem na glasbilu marimba (gojenec Glasbene šole Ljutomer ob mentorju Antoniu Hojsaku), Hana Taškov z igranjem na klavir (gojenka Glasbene šole Murska Sobota ob mentorstvu Predraga Šanteka), Mladinski orkester župnije Ljutomer in otroški zbor Kresnički, ki jih vodi Felicita Heric Taškov, kot posebni glasbeni gost pa še pevec slovenske zabavne glasbe Marjan Zgonc.

Vse sta na humanitarni prireditvi pozdravila predsednik in tajnica župnijske Karitas Ljutomer Andrej Zrim in Marija Pušenjak, med prisotnimi gosti pa naj omenimo županjo in podžupana Občine Ljutomer Olgo Karba in Janka Špindlerja, škofovega vikarja za narodnosti msgr. Franca Režonjo ter posebno gostjo večera Manico Janežič Ambrožič, novinarko zunanjepolitične redakcije in voditeljico TV dnevnika, ki je nova urednica informativnega programa RTV Slovenija. S slednjo se je v obliki intervjuja »na odprti sceni« pogovarjala voditeljica humanitarne prireditve mag. Marja Dolamič.

Ob zaključku humanitarne prireditve so bili vsi vabljeni na ogled razstave slik in kipov umetnice Milene Marije Reščič iz Črešnjevec pri Gornji Radgoni. Razstava je na ogled v galeriji Ante Trstenjaka, a umetnici so se organizatorji zahvalili s šopkom.


Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Kultura in izobraževanje