David Žibrat na Nizozemskem premagal vse nasprotnike in dosegel prvo mesto

David, ki je na 1. mestu na uradni WAKO lestvici, si je s to zmago priboril novih 864 točk in s tem še povečal prednost vodilnega na lestvici

Prlekija-on.net, ponedeljek, 26. marec 2018 ob 07:56
Kickboxing klub Pomurje v Amsterdamu

Kickboxing klub Pomurje v Amsterdamu

Minuli vikend, od 23. - 24. marca, je v Amsterdamu na Nizozemskem potekal mednarodni turnir Wako World Kickboxing Series - Dutch Open 2018, ki se ga je udeležilo 1.348 tekmovalcev iz 130 klubov iz 20 držav. Med nastopajočimi so kot edini predstavniki Slovenije nastopili tudi borci Kickboxing kluba Pomurje.

V disciplini K-1 sta se v kategoriji Beginners pomerila David Lukman in Kevin Vučko. Za Davida, ki se je boril med člani v kategoriji -81kg je bil to krstni nastop v ringu in je tekmovanje končal v četrtfinalu proti odličnemu portugalskemu borcu in tako dosegel 5.-8. mesto. Kevin pa je prikazal odlično borbo v polfinalu ampak na koncu žal tesno izgubil z deljeno sodniško odločitvijo 2:1 proti nizozemskemu borcu in na koncu dosegel 3. mesto med člani -75kg.

David Žibrat pa se je boril v Light Contactu v svoji kategoriji -89kg, kjer je premagal vse nasprotnike in dosegel 1. mesto. Še posebej zanimivo je bilo težko finale proti odličnemu Nemcu, s katerim se je boril tudi na svetovnem prvenstvu. David, ki je na 1. mestu na uradni WAKO lestvici (Official Ranking of the World Association of Kickboxing Organizations), si je s to zmago priboril novih 864 točk in s tem še povečal prednost vodilnega na lestvici.


Več v Šport