Proslava ob materinskem dnevu v vrtcu Križevci

Skozi celotno dogajanje na odru so bili starši priča igri glasov, besed, združenih v izštevanko, pesmice, dramatizacijo

Prlekija-on.net, četrtek, 29. marec 2018 ob 12:49
Proslava ob materinskem dnevu v vrtcu Križevci

Proslava ob materinskem dnevu v vrtcu Križevci

V sklopu materinskega dneva smo v vrtcu Križevci priredili proslavo in povabili med nas mamice in očke. V kulturni dvorani smo jim predstavili delček tistega, kar njihovi otroci v letošnjem letu ob igri delajo in ustvarjajo na govorno – jezikovnem področju ter se tako urijo v veščinah pred bralne pismenosti.

Skozi celotno dogajanje na odru so bili starši priča igri glasov, besed, združenih v izštevanko, pesmice, dramatizacijo. Včasih so ti glasovi, besede dobili gib, včasih ritem, včasih se jim je pridružila še glasba.

V naš program smo vključili tudi izštevanko v različnih jezikih. Le to so otroke v skupinah naučile mame, katerih materin jezik je makedonščina, nemščina, ruščina in slovaščina. Za ta doprinos bogatenja in širjenja besednega zaklada smo jim iskreno hvaležni.

Na odru se je predstavilo šest skupin, vsaka s programom, ki je bil primeren njihovi starostni stopnji. Skozi program pa je bilo zaznati tudi to razvoj in napredek posamezne skupine glede na starost.

Zbrane sta nagovorila ga. ravnateljica Vasilija Stolnik, ki je staršem namenila nekaj besed o vlogi matere in očeta v današnjem času kot jo vidijo otroci in g. župan Branko Belec, ki je v luči materinskega dne skozi zgodbo orisal vlogo matere nekoč in danes.

Vodja vrtca ga. Jelka Vinkovič je ob koncu proslave mamam iskreno čestitala za njihov praznik, očetom tudi. Vsem skupaj pa zaželela lepo praznovanje tega dne v krogu družine.

Zapisala: Jelka Vinkovič


Več v Najmlajši