Moč glasbe nas združuje ponovno razprodali Lenart

Športna dvorana je bila že drugič zaporedoma razprodana, vzdušje v njej pa fenomenalno

Prlekija-on.net, petek, 30. marec 2018 ob 10:11
Neda Ukraden

Neda Ukraden

V soboto, 24. novembra se je v Športni dvorani Lenart ponovno odvijal tradicionalni koncertno-televizijski projekt »Moč glasbe nas združuje« ob materinskem dnevu. Športna dvorana je bila že drugič zaporedoma razprodana, vzdušje v njej pa fenomenalno. Producent, scenarist in urednik Denis Poštrak je z odlično ekipo ponovno dokazal, da so njihove prireditve na visokem nivoju, ki zadovoljijo še kako zahtevno publiko, za kar gre velika zasluga video produkciji Provideo.

Koncertno snemanje so odprli simpatični Gadi, za njimi pa je med publiko prišla na oder diva Neda Ukraden, ki je zapela tudi v duetu z Miho Balažičem iz prekmurske skupine Magnet. Nastopili so še Klapa Kampanel, energična Natalija Verboten, skupina Skater, Mladi Gamsi, Kićo Slabinac, ki je v Lenartu odprl praznovanje 50 let solistične kariere, tako kot Nace Junkar 45 let prepevanja. Od domačinov so nastopili ansambel Mladih 5 in 14-letna Lara Kramberger iz Cerkvenjaka. Z Jožetom Koblerjem je vsa dvorana stoje na ves glas zapela legendarno skladbo »Še eno rundo daj, točajka«. »Volim Jožeka« pa je namesto Složnih bratov izvedla njihova postavna nečakinja Irena Grden.

Fredi Miler po nastopu doživel srčni infarkt

Publiko je zabaval tudi koroški zabavljač Fredi Miler, ki je po nastopu doživel srčni infarkt. Življenje mu je rešil zdravstveni tehnik iz Benedikta, nato pa so ga z reševalnim vozilom odpeljali v bolnišnico. Kot zadnja je ponovno nastopila Neda Ukraden, ki je najprej prejela priznanje za 50 let uspešne glasbene kariere, nato pa je poskrbela za zabavo s svojimi največjimi uspešnicami. Skozi vso prireditev je publika prepevala ter glasbenike nagradila s stoječimi ovacijami.

Glasbenike je tudi tokrat spremljal VIS Trans iz Lenarta, manjkalo pa ni niti plesalcev. Tudi tokrat je sodelovala folklorna skupina iz Sv. Trojice ter hip-hop plesalci in plesalci standardnih ter latinsko-ameriških plesov iz Plesne šole Samba.

Prireditev je povezovala znana televizijska voditeljica Jasna Kuljaj ter prvič v Lenartu Emil Šmid z likom Anton aus Tirol, ki je poskrbel za smeh. Odlični odzivi obiskovalcev in glasbenikov so zadostni razlog, da se bo ekipa s projektom »Moč glasbe nas združuje« trudila še naprej.



Več v Družabno