V ponedeljek dokončna priključitev Teleinga Telemachu. Kakšne so spremembe za uporabnike?

Preklop signala in višja hitrost interneta bo samodejna, televizijske programe pa bo potrebno nastaviti ročno

Prlekija-on.net, petek, 13. april 2018 ob 15:08
Prenovljena je tudi sprejemna pisarna v Ljutomeru

Prenovljena je tudi sprejemna pisarna v Ljutomeru

Iz Telemacha so sporočili, da bo priključitev Teleinga Telemachu v celoti zaključena 16. aprila, ko se bo vsem naročnikom Teleinga samodejno izvedel preklop na Telemachovo omrežje. Ob tem dodajajo, da bodo uporabniki lahko opazili mnoge izboljšave pri uporabi storitev. Telemach se je na združitev pripravljal že dlje časa, in sicer z nadgradnjo omrežja in s številnimi ukrepi, s katerimi želijo zagotoviti najboljšo uporabniško izkušnjo in nemoten prehod.

Telemach kot vodilni alternativni operater v Sloveniji s priključitvijo Teleinga vstopa tudi v kraje, kjer doslej ni bil prisoten, obenem pa naročnikom omogoča združitev fiksnih in mobilnih telekomunikacijskih storitev pri enem operaterju. Tamkajšnji uporabniki lahko odslej televizijo, internet, fiksno in mobilno telefonijo združijo pri Telemachu, s tem pa prejmejo še druge ugodnosti. V Telemachu si prizadevajo prehod na Telemachov signal narediti kar se da enostaven, uporabnikom pa omogočiti nemoteno uporabo storitev. Kljub temu, da bo večina sprememb izvedenih samodejno, pa bodo morali uporabniki sami ponastaviti televizijske programe, saj se trenutna programska mesta Teleingovih televizijskih programov razlikujejo od Telemachovih. V Telemachu so z že izvedenimi aktivnostmi obveščanja poskrbeli za informiranje uporabnikov, posebno pozornost in pomoč pa bodo ti imeli od ponedeljka naprej, ko bo prišlo do samodejnega preklopa na Telemachov signal.

Naročniki Teleinga so bili o prihajajočih spremembah že obveščeni preko direktne pošte, SMS sporočil in posebnih obvestil v poslovalnicah, obveščanje pa je potekalo tudi preko družbenih omrežij ter spletnih strani Telemacha ter Teleinga. O preklopu na Telemachovo omrežje so bili uporabniki obveščeni tudi prek sporočil lokalnih radijskih postaj ter z individualnim kontaktiranjem.

Od ponedeljka na voljo tudi terenske ekipe za pomoč uporabnikom

Telemachova spletna stran uporabnikom ponuja navodila za upravljanje sprememb tako v pisni kot video obliki. Ob tem so v vseh Telemachovih poslovalnicah dostopna tudi navodila v tiskani obliki, za dodatno pomoč pa bodo tam na voljo tudi okrepljene ekipe svetovalcev. Uporabniki bodo imeli s tem zagotovljen hiter in učinkovit dostop do informacij. V ta namen bo od ponedeljka naprej v Beltincih tudi Telemachova mobilna poslovalnica.

Telemach je za uporabnike, ki neradi zapustijo udobje svojega doma, prav tako pa uporaba spleta ni njihova prva izbira, organiziral tudi posebne terenske ekipe svetovalcev in tehnikov, ki bodo naročnikom pri morebitnih vprašanjih ali težavah na voljo za pomoč na domu.

Preklop signala in višja hitrost interneta samodejna, televizijske programe potrebno nastaviti ročno

Dosedanji naročniki Teleinga ne rabijo skrbeti za preklop signala, saj bo le ta potekal samodejno. Enako velja tudi za povišanje internetnih hitrosti, ki jih bodo lahko uporabniki nemudoma koristili pri brskanju po spletu in spremljanju najljubših vsebin. Pomoč uporabnika bo tako zahtevala le posodobitev programske sheme televizijskih programov. Trenutna programska mesta Teleingovih televizijskih programov se namreč razlikujejo od Telemachovih, zato bo potreben ponovni zagon iskanja kanalov. Postopek je za uporabnike hiter in preprost ter ne zahteva posebnih obveznosti. Za lažje sledenje postopku in spoznavanje z novostmi so naročniki na dom že prejeli obvestilo, ki vsebuje tudi novo shemo digitalne televizije.

Novosti pri fiksnih in mobilnih storitvah

"Priključitev Teleinga bo naročnikom ponudila mnoge do sedaj nedosegljive prednosti. Izbirali bodo lahko med več kot 350 televizijskimi programi, od tega več kot 60 v visoki ločljivosti HD, med katerimi so tudi najbolj priljubljene vsebine s področja glasbe, športa in življenjskega stila, filmske industrije in vsebine za najmlajše. Naročniki fiksne telefonije bodo lahko koristili brezplačne klice na več kot 500.000 številk v tujini, ki so v Telemachovih omrežjih (SBB Srbija, Telemach Črna gora, Telemach Bosna in Hercegovina). Uporabnikom bo omogočena tudi bistveno višja hitrost interneta (od 40 do 220 Mbps).

Najljubše vsebine in televizijske programe bodo lahko naročniki odslej spremljali preko mobilne televizije EON, ki je dostopna na vseh mobilnih napravah in omogoča tudi ogled za teden dni nazaj. Mobilni uporabniki bodo izbirali med mobilnimi paketi družine VEČ, ki temeljijo na prenosu podatkov, obenem pa omogočajo tudi uporabo brezplačnih Wifi omrežij UNIFI in UNIFI TRAVEL, ki prinašajo brezskrbno uporabo spleta pri obisku tujine," še ob tem navajajo novosti za uporabnike, ki bodo iz Teleinga prešli na Telemach.



Več v Gospodarstvo