Traktor pod seboj pokopal 66-letnika

Z ogledom kraja in z zbiranjem obvestil so policisti ugotovili, da se je prometna nesreča zgodila že en dan prej

Prlekija-on.net, petek, 20. april 2018 ob 09:46
Nesreča se je zgodila že en dan prej

Nesreča se je zgodila že en dan prej

V četrtek, 19. aprila, tik pred 17. uro so bili na PU Maribor obveščeni, da v jarku ob makadamski cesti v Kozjaku nad Pesnico leži prevrnjen kmetijski traktor, pod njim pa leži negiben človek. Policisti, reševalci in gasilci, ki so jih napotili na kraj, so ugotovili, da je 66-letni voznik opisanega traktorja mrtev.

Z ogledom kraja prometne nesreče in z zbiranjem obvestil so policisti ugotovili, da se je prometna nesreča zgodila že v sredo, 18. aprila, okoli 21. ure. Takrat je 66-letni domačin vozil neregistriran kmetijski traktor po lokalni cesti iz smeri Rošpoha-del v smeri Kozjaka nad Pesnico. Izven naselja Kozjak nad Pesnico, kjer makadamsko vozišče lokalne ceste poteka po klancu navzgor, širina vozišča pa je zgolj 2.40 metra, je z desnimi kolesi zapeljal desno, z vozišča. Zaradi tega se je traktor prevrnil preko desnega boka po hribu navzdol in ostal obrnjen na pokrovu motorja, volanu in sedežu, s kolesi obrnjen navzgor. Pri prevračanju traktorja je voznik padel z njega in obležal ukleščen pod njim. Pri tem je zaradi hudih telesnih poškodb umrl na kraju prometne nesreče.

Dosedanje ugotovitve policistov kažejo na to, da je bil v prometni nesreči udeležen sam. Policisti Postaje prometne policije Maribor, ki so opravili ogled, so odredili dodatna izvedenska mnenja, mrtvoglednica pa sanitarno obdukcijo. Kmetijski traktor znamke Tomo Vinković sicer ni imel varnostnega loka.

Policisti bodo svoje ugotovitve s poročilom predstavili pristojnemu tožilstvu.

V letu 2018 se je na cestah na območju PU Maribor do sedaj zgodilo pet prometnih nesreč IV. kategorije, v katerih je umrlo pet oseb. V primerljivem obdobju lanskega leta je bilo takih nesreč sedem, umrlo pa je sedem oseb.



Več v Črna kronika