Radgončani premagali tudi Čardo

Topić že pet tekem ni prejel zadetka

Prlekija-on.net, ponedeljek, 23. april 2018 ob 09:44
ŠNK Radgona - Čarda Martjanci

ŠNK Radgona - Čarda Martjanci

Že po petih krogih nadaljevanja prvenstva v 3. SNL - vzhod so nogometaši ŠNK Radgona osvojili devet točk, kar je enako kot v jesenskem delu prvenstva na štirinajstih tekmah. Še bolj razveseljivo je, da radgonski vratar Dragan Topić v prvih petih pomladnih krogih ni prejel niti enega samega zadetka. In če bi napadalci bili nekoliko bolj učinkoviti bi imela ekipa ŠNK Radgona še kakšno točko več, ter bi že bila v prvi polovici prvenstvene lestvice. Tudi na tekmi 20. kroga, ko je na Tratah gostovala ekipa Čarde iz Martjancev se je potrdila neučinkovitost radgonskih napadalcev, a kljub temu so se varovanci trenerja Jožeta Sečkarja veselili minimalne, a zaslužene zmage. Prvi polčas je minil v dokaj izenačeni igri in brez zadetkov.

Za goste je vsekakor velik udarec bila izključitev Grega Andrejča, ki je v 43. minuti podrl Kristjana Kolariča, ko je ta bil v priložnosti za zadetek. S tem so hendikepirani bili tudi gostitelji, saj je Kolarič obležal poškodovan in ga je trener Sečka hitro po začetku 2. polčasa moral zamenjati. Edini zadetek je tokrat, v 54. minuti dosegel Tilen Klobasa, ki je lepo spremljal napad domače ekipe in predložek z desne strani. Najboljši domači strelec je nato rutinirano čez vratarja Tima Litropa poslal žogo pod prečnik. Zadetek je dal krila domači ekipi, ki pa več ni uspela zadeti, čeprav je bilo še nekaj lepih priložnosti. Tudi gostje iz Martjancev so imeli nekaj polpriložnosti, a vratar Topić se ni pustil ukaniti.

Nogometaše v 3. SNL - vzhod, čaka v času prvomajskih praznikov kar naporen urnik, saj bodo odigrali po štiri tekme, poleg treh rednih krogov, še zaostali 15. krog prvenstva. Tako ŠNK Radgona igra štiri izjemno težko tekme, najprej v Odrancih (25.4.), potem proti Polani (28.4.) doma, v Hotizi (2.5.), ter proti Avto Rajhu Ljutomer (5.5.), na Tratah. Po drugi strani Čarda igra doma proti Gradu, nato gostuje v Rakičanu in Turnišču, na koncu pa v Martjancih gosti Bogojino.

ŠNK Radgona - Čarda Martjanci 1:0 (0:0)
Igrišče ŠRC Trate, 100 gledalcev, glavni sodnik: Matej Čontala (Oplotnica), pomočnika: Gorazd Topolnik (Ljutomer) in Tomaž Kranjc (Murska Sobota), delegat: Avgust Hozjan (Lendava).
Strelec: 1:0 Tilen Klobasa (54.).

ŠNK Radgona: Dragan Topič, Alen Klobasa, Jan Klobasa, Tilen Klobasa, Kristjan Kolarič (od 52. Miha Cvetko, od 83. Marko Horvat), Mitja Adam, Srečko Sterniša, Blaž Drašak, Borut Uhan, Aljaž Kocet, Blaž Lehko. Trener: Jože Sečkar.
Čarda Marjanci: Tim Litrop, Mitja Poredoš, Denis Banfi, Grega Andrejč, Aljoša Cipot, Goran Žganjar (od 62. Rok Malačič), Amadej Legen (od 76. Tomaž Recek), Blaž Ošlaj (od 68. Goran Titan), Martin Korpič, Gjergj Bushaj, Kevin Poredoš. Trener: Bojan Malačič.

Ljutomer ponovno zmagal

Avto Rajh Ljutomer je po porazu proti Beltincem in neodločenem rezultatu proti Odrancem, doma ponovno zmagal. Po preobratu so premagali Hotizo.

Rezultati ostalih tekem 19. kroga: Avto Rajh Ljutomer - Hotiza 3:2, Lušt Beltinci - Radenska Slatina 5:0, Bogojina - Tromejnik 1:5, Rakičan - Turnišče 1:0, Polana - Odranci 0:4, Grad - Črenšovci 2:1.

Vrstni red: 1. Odranci 47, 2. Lušt Beltinci 46, 3. Polana 42, 4. Avto Rajh Ljutomer 38, 5. Grad 32, 6. Hotiza 31, 7. Tromejnik 28, 8. Črenšovci 22, 9. Rakičan 19, 10. ŠNK Radgona 18, 11. Čarda Martjanci 16, 12. Radenska Slatina 14, 13. Turnišče 14, 14. Bogojina 13.



Več v Šport