Na javnih mestih morajo biti psi na povodcih, lastnik pa je dolžan počistiti pasje iztrebke

Skrbnik mora imeti s seboj ustrezen čistilni pribor za iztrebke in ga ob pozivu tudi pokazati pooblaščeni uradni osebi

Prlekija-on.net, nedelja, 29. april 2018 ob 19:08
Na javnih mestih morajo biti psi na povodcih

Na javnih mestih morajo biti psi na povodcih

Z namenom, da bi se izognili postopkom, ki jih v okviru svojih pristojnosti vodi Medobčinski inšpektorat in redarstvo, prosijo, da spoštujete zakonske predpise in upoštevate v njih navedene dolžnosti, povezane s psi.

Vse lastnike in skrbnike psov tako ponovno obveščajo, da občinski redarji opravljajo nadzor po določilih Zakona o zaščiti živali, ki določa, da mora imeti skrbnik psa na javnem mestu na povodcu. Prav tako je po Odloku o javnem redu in miru v Občini Ljutomer na javnih mestih prepovedano puščati iztrebke psov. Skrbnik jih je dolžan počistiti z ustreznim čistilnim priborom za iztrebke, ki ga mora imeti s seboj in ga ob pozivu pokazati pooblaščeni uradni osebi.

Medobčinski inšpektorat v izogib kaznovanju apelira na vašo zavest in vas prosi, da navedeno upoštevate.

V času nočnega počitka jih moti lajanje psov

Na naslov Občine Ljutomer pa je prišel tudi dopis občanov, da jih v času nočnega počitka moti lajanje psov. Ker ni zakonske podlage za ukrepanje s strani pristojnih služb na Občini naprošajo vse lastnike psov, da v nočnem času priskrbijo primerne prostore, v katerih bi bivali psi in s svojim lajanjem ne bi povzročali nočnega hrupa.



Več v Kultura in izobraževanje