8. tradicionalni prvomajski nogometni turnir na travi

Na turnirju je sodelovalo 20 ekip iz štajersko-prekmurske regije, slavila pa je ekipa iz Berkovcev

Prlekija-on.net, ponedeljek, 7. maj 2018 ob 09:30
8. prvomajski nogometni turnir na travi

8. prvomajski nogometni turnir na travi

Društvo Športni park Gabrnik je organiziralo 8. tradicionalni prvomajski nogometni turnir na travi. Turnir se je odvijal v torek, 1. maja, na njem pa je sodelovalo 20 ekip iz štajersko-prekmurske regije. Zelo dobro je bil turnir obiskan tudi s strani gledalcev, saj se ga je udeležilo preko 500 obiskovalcev. Tokrat je vreme organizatorjem res šlo na roko, tako da so gledalci lahko uživali ob šanku in ob igrišču. Premierno so odprli tudi nov šank, Pukaž šank. Za popestritev so skrbeli leteči reporterji in hostese, za prazne želodce pa je poskrbelo podjetje Mesarstvo Valenko.

Ob 20:45 so spremljali tudi prenos 2. tekme polfinala lige prvakov med Real Madrid in Bayern München.

Nogometni turnir je potekal od 09:00 do 23:00 ure zvečer. Še posebej je potrebno poudariti, da je na tem turnirju imel svojo ekipo tudi naš boksarski šampion Dejan Zavec. Ekipa DZ Gym je imela v postavi kar nekaj slovenskih državnih prvakov v boksu (Tomi Lorenčič, Jan Sekol, Aljaž Venko...). In v prvi tekmi so že pripravili veliko senzacijo. Premagali so izkušeno ekipo veteranov Športnega parka Gabrnik, ki nastopajo tudi v veteranski ligi. Z veliko borbo so »boksarji« zmagali z 2:1. Prvi zadetek za DZ Gym pa je dosegel Dejan Zavec in pokazal, da mu nogometna žoga nikakor ni tuja.

Predstavila se je tudi ženska ekipa nogometnega kluba Cerkvenjak in se zelo dobro upirala moškim ekipam. Najbolj številčna ekipa na turnirju Podunca united je na igrišču pokazala izjemno borbenost, kar se je kasneje preneslo k šanku in tudi tam so bili nepopustljivi in borbeni. V skupinskem tekmovanju smo spremljali zanimive in napete tekme. Tako se je v osmino finala uvrstilo 14 ekip, ki so kasneje igrali na izpadanje. Pred četrtfinalom je potekalo tudi tradicionalno streljanje penalov 1-1. Med 32 igralci se je ponovno zmage veselil Mitja Budja pred Dejanom Bogša. 3 .mesto je zasedel Marko Gabrovec.

Nato je sledilo četrtfinale. Po zelo razburljivih tekmah so se v polfinale prebili Zvone team, ŠD Polenšak, ŠD Berkovci in Jagoda všečka. V prvi polfinalni tekmi je potekal »Juršinski derbi« med ekipama Jagoda všečka in Zvone team. Po napeti in zelo napadalni tekmi obeh ekip, je več sreče imela ekipa Zvone team. Zmagala je z 1:0 in se uvrstila v veliki finale. V drugi polfinalni tekmi pa sta se udarili ŠD Polenšak in ŠD Berkovci. Tudi ta tekma je bila zelo zanimiva. Na igrišču so se razvnele strasti in priznani sodnik Dušan Turk, ki je sodil večino tekem, je moral posredovati in podeliti rdeči karton na vsaki strani, da je strasti umiril. Kasneje so igralci ŠD Berkovci dvakrat zadeli in se veselili zmage z 2:0. V tekmi za tretje mesto med Jagoda všečka in ŠD Polenšak je prevladala mladost in »jagodari« so se veselili zmage s 4:1.

V velikem finalu pa smo gledali pravo poslastico. Igralci obeh ekip, ki večinoma igrajo tudi v 1. snl in 2. snl futsal ligi so prikazali izjemno borbo. Tekma se je odvijala na zelo visokem nivoji brez kakršnih koli grobih prekrškov. Ampak nekoliko bolj odločna je bila ekipa iz Berkovcev in v velikem finalu slavila z 2:0. Ekipe so dobile prehodni pokal, pokale, praktične nagrade in denarne nagrade. Rezultati pa so bili naslednji.

Osmina finala:
ŠD Polenšak - Podunca united 1:0
ŠD Berkovci - Veterani Gabrnik 1(p):1
Seoski fudbal - Tiamo parfumi 0:0(p)
Zvone team - Črna Lükja 3:0
Poki transport - FC Sovjak 1:0
Športni park Graba Zagorci - Jagoda všečka 0:4
Andrej Čuš team - Organics Nutrients 0:1

Četrtfinale:
Zvone team - Tiamo parfumi 1:0
Šd Berkovci - Nutrients Organics 1(p):1
Poki transport - Jagoda všečka 1:1(p)

Polfinale:
ŠD Berkovci - ŠD Polenšak 2:0 
Zvone team - Jagoda všečka 1:0

Tekma za 3. mesto:
Jagoda všečka - ŠD Polenšak 4:1

Finale:
Zvone team - ŠD Berkovci 0:2

Zmagovalna ekipa ŠD Berkovci je nastopila v naslednji postavi: Sašo Kavaš, Sandi Križan, Marko Karoli, Denis Karoli, Daniel Jaušovec, Mihael Suhač, Miha Šilec in Žan Kocuvan.

Vsem ekipam in vsem, ki so kakorkoli pripomogli k izvedbi turnirju se organizatorji zahvaljujejo in jih hkrati vabijo na veliki 8. tradicionalni »Nogomet fest« (5+1 in 5m. goli), ki bo 23. in 24. junija, kjer se bo v članski kategoriji igralo za bogate nagrade. Potekal pa bo turnir v kategorijah: članski turnir, veteranski turnir, kategorija otroci U9, U11, U13 in ženska prijateljska tekma.

Foto: Ivan Trunk



Več v Šport