35- in 31-letnik priredila kraj kaznivega dejanja in sama streljala na vozilo

Zaključena je preiskava v primeru naznanitve suma storitve kaznivega dejanja poskusa uboja januarja letos

Prlekija-on.net, petek, 11. maj 2018 ob 11:03
Preiskava, foto: PU Maribor

Preiskava, foto: PU Maribor

10. januarja letos sta 35- in 31-letna Mariborčana obvestila OKC PU Maribor, da je neznani storilec na Ulici Heroja Nandeta, na vozišču Tezenske ulice v Mariboru, med vožnjo streljal na njun osebni avtomobil znamke VW. Zoper neznanega storilca sta naznanila sum storitve kaznivega dejanja poskusa uboja po 115. členu v zvezi s 34. členom Kazenskega zakonika (KZ-1).

Na podlagi ogleda kraja kaznivega dejanja, kriminalistično-tehničnih preiskav in zbranih obvestil je bilo ugotovljeno, da sta sama streljala na vozilo. Pri tem sta priredila kraj kaznivega dejanja, torej domnevnega streljanja, o čemer sta se predhodno dogovorila.

Osumljena sta kljub temu, da sta se zavedala, oziroma sta vedela, da do streljanja nanju ni prišlo, le to prijavila oziroma naznanila organom pregona, ki so posledično izvedli vse potrebne ukrepe za izsleditev domnevnih storilcev, s katerimi je potrjen obstoj elementov očitanega jima kaznivega dejanja.

Zoper oba je bila 3. maja 2018 podana kazenska ovadba na Okrožno državno tožilstvo v Mariboru, zaradi utemeljenega suma storitve kaznivega dejanja krive ovadbe po členu 283/IV Kazenskega zakonika (KZ-1).

35-letni Mariborčan je bil v preteklosti že večkrat obravnavan za kazniva dejanja z elementi nasilja. 21. 3. 2018 je bil v drugi zadevi zaradi suma storitve kaznivega dejanja Nasilništva po členu 296/II Kazenskega zakonika (KZ-1) priveden k preiskovalnemu sodniku Okrožnega sodišča v Mariboru, ki je zoper njega odredil pripor.

Robert Munda:



Več v Črna kronika