Na Moti so okronali ribiškega carja

Ribiški car je postal Branko Hudin s Cvena

Jože Žerdin, petek, 11. maj 2018 ob 12:20
Tekmovanje za ribiškega carja na Moti

Tekmovanje za ribiškega carja na Moti

Ribiška družina Ljutomer je v Gezovih jamah pri Moti pri tamkajšnjem ribiškem domu pripravila ribiško tekmovanje v lovu s plovcem za ribiškega carja. Letos so izbirali ribiškega cerja pri starejših in mladih ribičih. Ribiško tekmovanje je potekalo v dveh delih po sistemu ujemi - spusti. Vodja športnega tekmovanja je bil Jože Nemec. Skupno se je ribiškega tekmovanja udeležilo 51 ribičev iz Ribiške družine Ljutomer, ki so tokrat na trnek s pomočjo različnih vab, predvsem lovili krape. Ob koncu tekmovanja sta predsednik Ribiške družine Ljutomer Bogdan Vrbnjak in vodja športnega tekmovanja Jože Nemec najboljšim trem ribičem podelila pokale in praktične nagrade, ostali ribiči pa so prav tako prejeli praktične nagrade.

Letos se je ribiška sreča nasmehnila ribiču Branko Hudinu s Cvena, ki je ulovil 3.550 g rib in tako postal ribiški car za letošnje leto. Prejel je prehodni in pokal v trajno last. Novega ribiškega carja so oblekli v pelerino, na glavo so mu dali krono in v roko žezlo, pri čemer bo celo leto v okviru Ribiške družine Ljutomer bdel nad ribiči. Drugo mesto je zasedel Danilo Kranjc iz Mote, ki je ujel 2.840 g rib, tretji pa je bil Dušan Mihorič iz Ljutomera, ki je na trnek ujel 2.820 g rib.

Tudi mladi ribiči so skupaj za mladega ribiškega carja ujeli kar nekaj kilogramov rib, predvsem krapov. Prve tri mlade ribiče so okronali, saj so jim na glavo dali krone, prejeli pokale in praktične ribiške nagrade. Najboljši mladi ribiški car je postal Vito Golinar iz Veržeja, ki je ujel 2.600 g rib, drugo mesto je zasedel Tine Sukič iz Veržeja, ki je ujel 2.500 g rib, na tretjem mestu pa je pristal Sebastjan Slana iz Mote, ki je ujel 1.950 g rib.

Da je letošnje tekmovanje za izbor starejšega in mladega ribiškega carja uspelo, sta društvu na pomoč pri organizaciji tekmovanja priskočila glavna sponzorja Zavarovalnica Sava in trgovina Šport Plus Ljutomer.



Več v Družabno